EnGenius ook in de cloud

24-02-2021 | door: Witold Kepinski

EnGenius ook in de cloud

EnGenius, leverancier van totaaloplossingen voor Wi-Fi, heeft ook oplossingen voor een draadloos netwerk dat via de Cloud beschikbaar is. EnGenius heeft de ‘EnGenius Cloud’, naast ‘EnSky’, de oplossing voor on-premise management.

“Het verschil is waar de controller zit; op de locatie zelf (‘On-Premise’), of in de cloud. Omdat wij veel toegepast worden in het MKB-segment, hebben wij alles uitgevoerd met het grootste gebruiksgemak. Als je een home router kunt configureren, dan kun je eenvoudig aan de slag met onze ezMaster, onze netwerkbeheer software”, licht James Roos toe. Hij is Product Manager bij EnGenius Benelux.

Een netwerk met tienduizend access points is geen probleem voor EnGenius. “Wil je het helemaal makkelijk hebben, dan neem je onze cloud-toepassing. Je hebt geen controller nodig op de pc, laptop of tablet. Je hoeft alleen aan te melden via een account in de EnGenius Cloud; dat bespaart onze partners veel werk. Heb je even niet de beschikking over een laptop of PC dan biedt de EnGenius Cloud To-Go app uitkomst om de meeste zaken op je mobiel te kunnen configureren en monitoren.

Uiteraard beschikt EnGenius ook over oplossingen die een wat ingewikkelder netwerk, bijvoorbeeld met VLAN’s, bedienen. Die hebben meer regels en afspraken over het verkeer. “Daar spelen onze partners, zoals system integrators en managed service providers een hoofdrol om deze omgevingen in te richten.”

Lees ook meer in het interview: EnGenius terug met enterprise class Wi-Fi.

Terug naar nieuws overzicht