Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2021

Business units van Sennheiser gaan onafhankelijk opereren

Business units van Sennheiser gaan onafhankelijk opereren image

Sennheiser is van plan zich in de toekomst te concentreren op de professionele audiomarkt en wil een partnerschap aangaan om haar marktpositie in Consumer Electronics te versterken. Met deze beslissing gaat Sennheiser consequent verder op de ingeslagen weg om de bedrijfsonderdelen onafhankelijker van elkaar te laten zijn.

"In onze Professional en Consumer divisies hebben we in totaal vier business units: Pro Audio, Business Communications, Neumann en Consumer Electronics. In al deze gebieden zien wij een groot groeipotentieel. Tegelijkertijd worden ze gekenmerkt door verschillende klanten, klantbehoeften, productlevenscycli en marktdynamiek," zegt Andreas Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser. Daniel Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser, voegt toe: "Om het potentieel in elk van deze markten zo goed mogelijk te kunnen benutten, concentreren we onze eigen middelen op de drie bedrijfsgebieden in de pro-divisie en zijn we op zoek naar een sterke partner om te investeren in onze Consumer business." Gesprekken met potentiële partners starten binnenkort.

Marktpositie versterken en zichtbaarheid vergroten

Voor Consumer Electronics hebben koptelefoons en soundbars een groot groeipotentieel - ondanks een zeer dynamische markt en grote concurrentiedruk. Dit geldt vooral voor de markt van de true wireless hoofdtelefoons.

Een partnerschap voor de Consumer business stelt Sennheiser in staat zijn focus en middelen te richten op het versterken van de Pro Audio, Business Communications en Neumann business units. Hier is de audiospecialist van plan om onafhankelijk te investeren in de ontwikkeling van geluidstechnologie, maar ook in aanwezigheid en zichtbaarheid in de markt. Met name in de zakelijke communicatiemarkt ziet Sennheiser aanzienlijke groeikansen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!