Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2021

Verkiezingsdebat over startupklimaat, arbeidsgelegenheid en rol van digitalisering

Verkiezingsdebat over startupklimaat, arbeidsgelegenheid en rol van digitalisering image

Techleap.nl en Dutch Startup Association (DSA) organiseren op 2 maart van 14:00 tot 14:00 uur een verkiezingsdebat. De zes grootste politieke partijen gaan het gesprek aan over waarom een sterk startupklimaat banen, innovatie en welvaart oplevert. Ook Prins Constantijn van Oranje is aanwezig als ambassadeur van de Nederlandse startups. Het debat wordt live uitgezonden op RTLZ.

Geen enkele sector in de Nederlandse samenleving kan nog zonder technologie. Of het nu gaat om de overheid, zorg, financiële dienstverlening, landbouw, onderwijs, mkb of de grote bedrijven, allen zijn zij sterk afhankelijk van digitale mogelijkheden. De pandemie onderstreept het belang van een slimme economie nog eens extra. Zo blijkt uit onderzoek van Techleap.nl dat 2020 weliswaar een recordjaar was qua investeringen in startups in Nederland, maar dat Nederland tegelijkertijd ver achterblijft op andere landen. Grote investeringen en commitments vanuit de politiek zijn volgens Techleap.nl en DSA nodig om ons land als startupland concurrerend te houden.

Van toekomstig verdienmodel tot inclusieve maatschappij

De partijen met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur verschillende cruciale vragen. Wat is er bijvoorbeeld de komende vier jaar nodig om de vereiste snelle overgang naar De Slimme Economie te laten plaatsvinden? En welke plannen hebben politieke partijen om een sterk ondernemingsklimaat te creëren? Deze vragen staan centraal in het tv-verkiezingsdebat De Slimme Economie.

Tijdens het debat gaan Kamerleden van de grootste politieke partijen met elkaar in discussie over:

  • Het toekomstige verdienvermogen van Nederland en de banen van morgen;
  • Het creëren van een concurrerende voedingsbodem voor bedrijven om te starten en snel te kunnen schalen;
  • De rol van digitalisering en tech ondernemerschap in het economisch herstel;
  • Creëren van een inclusieve maatschappij met gelijke kansen voor iedereen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!