Museum Panorama Mesdag en Venéco sluiten een partnerschap

22-02-2021 | door: Redactie

Museum Panorama Mesdag en Venéco sluiten een partnerschap

Met Venéco als trotse nieuwe ICT-partner van Museum Panorama Mesdag investeert het museum juist nu in een solide basis voor de toekomst. Venéco gaat de werknemers van het museum begeleiden naar ‘het nieuwe werken’ (in de cloud). Algemeen directeuren Minke Schat (Museum Panorama Mesdag) en Wilbert Nederpelt (Venéco) legden het nieuwe partnerschap feestelijk vast in een overeenkomst.

Museum Panorama Mesdag beheert de grootste collectie persoonlijke werken van schilderijen, tekeningen en brieven van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Mesdags collectie met zijn artistieke hoogtepunt, het Panorama van Scheveningen, heeft een grote aantrekkingskracht op mensen van alle nationaliteiten. Door het partnerschap met Venéco wil het museum zijn digitale aanwezigheid verder versterken en verbreden. Doel is om zo de vele liefhebbers van het erfgoed van Mesdag-van Houten wereldwijd te binden en de collectie van het museum dichterbij het publiek te brengen.

In de geest van de meester
Museumdirecteur Minke Schat: “Partners zijn onmisbaar, vooral in deze onzekere periode. In de voetsporen van Mesdag zetten we juist nu nóg meer in op cultureel ondernemerschap. Mesdag was naast kunstenaar en mecenas ook ondernemer. In de geest van de meester moeten we als privaat museum in deze zorgelijke tijden naast scherpe en pijnlijke keuzes blijven innoveren en ondernemen. We zijn daarom buitengewoon verheugd dat we met Venéco deze samenwerking kunnen opstarten.”

Voor Wilbert Nederpelt, algemeen directeur Venéco, is Panorama Mesdag een deel van zijn jeugd. “Ik kwam er al als kind. Het museum en de schilderijen van Mesdag zijn iconisch en wereldberoemd. Vaak heeft men zich afgevraagd hoe Mesdag het enorme schilderij van 14 x 120 meter heeft kunnen schilderen. Het geheim was een innovatieve techniek (met een cilinder) en het teamwork van de mensen in zijn atelier. Nu, 140 jaar later, zijn wij supertrots dat we met onze modernste ICT-technieken er voor kunnen zorgen dat iedereen van dit Panorama kan blijven genieten. En dat we met het museum als één team kunnen samenwerken aan een breder bereik. Dat het Panorama ‘om de hoek in Den Haag’ is, geeft het partnerschap bovendien een extra persoonlijk en uniek tintje."

Terug naar nieuws overzicht
Software