Bosch en Microsoft bouwen software defined automotive cloud platform

22-02-2021 | door: Witold Kepinski

Bosch en Microsoft bouwen software defined automotive cloud platform

Bosch werkt samen met Microsoft om een softwareplatform te ontwikkelen om auto's naadloos met de cloud te verbinden. Het doel van deze samenwerking is het vereenvoudigen en versnellen van de ontwikkeling en implementatie van autosoftware gedurende de hele levensduur van een auto in overeenstemming met de kwaliteitsnormen voor auto's.

Het nieuwe platform, dat gebaseerd zal zijn op Microsoft Azure en softwaremodules van Bosch zal bevatten, zal het mogelijk maken software te ontwikkelen en te downloaden naar de regeleenheden en voertuigcomputers. Een verdere focus van de samenwerking zal liggen op de ontwikkeling van tools die de efficiëntie van het softwareontwikkelingsproces verhogen. Dit zal op zijn beurt innovatie stimuleren en de ontwikkelingskosten voor voertuigsoftware binnen en tussen organisaties verlagen. Voor chauffeurs, het platform zorgt voor snellere toegang tot nieuwe functies en digitale diensten, aldus de twee partners.

De samenwerking tussen Bosch en Microsoft combineert de schat aan software, elektronica en systeemexpertise van 's werelds toonaangevende autoleverancier met de knowhow van Microsoft op het gebied van software-engineering en cloud computing. Beide bedrijven zijn van plan om het nieuwe softwareplatform tegen eind 2021 beschikbaar te maken voor eerste voertuigprototypes.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud