Microsoft Office LTSC preview komt beschikbaar in april 2021

22-02-2021 | door: Witold Kepinski

Microsoft Office LTSC preview komt beschikbaar in april 2021

Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) preview komt beschikbaar in april 2021 zo meldt de leverancier in een blog op zijn website.

Office LTSC is gebouwd voor een beperkt aantal specifieke situaties: gereguleerde apparaten die jarenlang geen functie-updates kunnen accepteren, procesbesturingsapparatuur op de productievloer die geen verbinding heeft met internet en speciale systemen die op tijd vergrendeld moeten blijven en een langdurig service traject vereisen.

Microsoft verwacht dat de meeste klanten die Office LTSC gebruiken dit niet in hun hele organisatie zullen doen, maar alleen in specifieke scenario's. Het goede nieuws is dat klanten zowel Office LTSC als de Microsoft 365-versie van Office kunnen implementeren met dezelfde implementatietools.

Zowel Office LTSC als Windows 10 LTSC blijven onderworpen aan het vaste levenscyclusbeleid. Beide producten worden gedurende vijf jaar ondersteund en zowel de volgende eeuwigdurende versie van Office LTSC als Windows 10 LTSC wordt in de tweede helft van dit kalenderjaar uitgebracht.

Zonder toegang tot de cloud zal Office LTSC slechts een subset van de waarde in Microsoft 365 Apps bevatten, voortbouwend op de functies die in eerdere releases zijn opgenomen. Nieuwe Office LTSC-functies omvatten toegankelijkheidsverbeteringen, mogelijkheden zoals Dynamic Arrays en XLOOKUP in Excel, donkere modusondersteuning voor meerdere apps en prestatieverbeteringen in Word, Excel, Outlook en PowerPoint. De volgende versie van Office wordt niet geleverd met de Skype voor Bedrijven-clientapp, die als download beschikbaar zal zijn in het Microsoft Downloadcentrum. Het wordt geleverd met de Microsoft Teams-app, zodat klanten deze ervaring kunnen inschakelen en uitproberen als ze dat willen.

Microsoft 365 zal daarentegen de nieuwste innovaties op het gebied van moderne samenwerking, geavanceerde beveiliging en intelligente mogelijkheden blijven ontvangen en verzenden zodra ze beschikbaar zijn.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, Cloud
Software