Macaw trekt Avedon Capital Partners aan

23-02-2021 | door: Witold Kepinski

Macaw trekt Avedon Capital Partners aan

Macaw, leverancier van digitale diensten, maakt bekend dat private equity firm Avedon Capital Partners in het bedrijf gaat investeren. Dankzij deze samenwerking kan de 'Great Place to Work'-onderneming zijn 'Macaw 25'-groeistrategie uitvoeren. Het doel van deze strategie is een toonaangevende Europese speler te worden die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Macaw staat voor implementaties en diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en AI, werken in de cloud, en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Dankzij de specialisatie in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore kunnen klanten als Heineken, Eneco, Henkel en Vorwerk, profiteren van eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 350 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Macaw in kantoren in Duitsland en Litouwen. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2025 in meerdere Europese landen actief te zijn en het team uit te breiden naar in totaal 1000 mensen.

Macaw wil zijn internationale expansie voortzetten via zowel autonome groei als acquisities, waarbij uitbreiding in de DACH-regio de eerste prioriteit heeft. Met de steun van Avedon Capital Partners kan Macaw een buy-and-build-strategie volgen om nieuwe markten te betreden met een schaalbare lokale ‘footprint’. De focus zal liggen op Microsoft- en Sitecore-specialisten met een speciale focus op data, customer experience-oplossingen en bedrijfsapplicaties.

William van der Pijl (foto), CEO van Macaw, licht toe: “We willen meer klanten ondersteunen met hun digitale transformatie en willen ze helpen succesvol te zijn met onze oplossingen en diensten. In Avedon Capital Partners hebben we een goede partner gevonden om onze internationalisering te versnellen en tegelijkertijd onze unieke cultuur te behouden. Met de nodige aandacht en zorg zullen we specialisten met dezelfde mindset selecteren om samen een succesvol en duurzaam bedrijf op te bouwen. Klanten kunnen hierdoor profiteren van zowel diepere en bredere vakkennis als een breder geografisch bereik.”

Ronald van Es, CFO van Macaw, voegt daaraan toe: “We zijn erg blij dat we onze groei en prestaties kunnen voortzetten in een vertrouwensvolle omgeving waarin onze mensen zich geïnspireerd en veilig voelen en trouw aan zichzelf kunnen zijn. We zijn bezig met een nieuwe reis van groei om een toonaangevende innovator te blijven en onze sterke focus op werknemers en klanten te behouden.”

“We zijn verheugd deel uit te maken van het indrukwekkende groeipad van Macaw”, zegt Emily Jeffries, Investment Director bij Avedon Capital Partners. “In deze snelgroeiende markt is talent schaars. Macaw heeft een cultuur en werkomgeving gecreëerd die getalenteerde mensen aantrekt en behoudt. Deze uitstekende werknemerspropositie, in combinatie met sterke technische capaciteiten, plaatst Macaw in een goede positie om verder te profiteren van de grote vraag die we in de markt zien. We zijn onder de indruk van de waardering die klanten en partners zoals Microsoft en Sitecore hebben ten aanzien van de technische capaciteiten en de manier van werken van Macaw. De uitstekende reputatie zal het groeimomentum blijven aanwakkeren.”

Terug naar nieuws overzicht
Software