Scaleway wordt actiever met public cloud diensten in Nederland

23-02-2021 | door: Witold Kepinski

Scaleway wordt actiever met public cloud diensten in Nederland

Scaleway, een Europese leverancier van public cloud-diensten, kondigt nieuwe plannen aan om zijn huidige reikwijdte en wereldwijde aanbod verder uit te breiden. Het bedrijf zal meer focus leggen op groei in Nederland. Amsterdam wordt de komende jaren gepositioneerd als een hub voor uitbreiding in Noord-Europa.

Scaleway is een triple play cloud provider die datacenter colocatie, een publieke cloud en een reeks bare metal-producten aanbiedt, evenals high-end dedicated servers. . Op dit moment werken meer dan duizend klanten in Nederland met Scaleway.

Scaleway zette zijn eerste stap voor uitbreiding naar de Nederlandse markt in 2016, toen het een datacenter vestigde in Amsterdam (nl-ams-1). Inmiddels bedient het bedrijf meer dan duizend Nederlandse klanten, in alle mogelijke sectoren. Omdat Amsterdam dicht bij de Noord-Europese landen ligt, wil Scaleway hier verder groeien om zichzelf op die manier toegang te verschaffen tot Noord-Europa.

De vestiging in Nederland maakte het mogelijk om de eerste BareMetal- en Starter-cloudservers van Scaleway met ultralage latency aan te bieden aan Noord- en Centraal-Europese klanten. Het bedrijf blijft zijn aanbod van dedicated en Bare Metal-servers uitbreiden om een complete gebruikerservaring te kunnen bieden, aangepast aan alle behoeften van klanten. "Amsterdam is een van Europa’s snelst groeiende tech-ecosystemen en een stad waar we een uitgebreid netwerk van Scaleway-klanten hebben. Daarom zien we hier een belangrijke kans om onze aanwezigheid in deze regio van Europa uit te breiden", zegt Yann Lechelle, CEO, Scaleway. "Ons doel is om innovatieve oplossingen te blijven bieden aan onze klanten, op een zeer duurzame en coöperatieve manier. We kijken ernaar uit om beter te kunnen inspringen op de zich ontwikkelende behoeften op het gebied van cloud computing en cloud-infrastructuur in Nederland en de noordelijke regio's van Europa."

Scaleway is een van de drie Europese leveranciers van clouddiensten die medeoprichter zijn van GAIA-X. Dit is een door Frankrijk en Duitsland geïnitieerd project dat bedrijven, organisaties en burgers in staat zal stellen de controle over hun gegevens te behouden. Veiligheidsrisico's, gegevenssoevereiniteit en technische infrastructuren worden steeds belangrijker voor Europese bedrijven. Het cloud computing-landschap wordt gedomineerd door grote spelers van buiten de EU. Het doel van het project is een krachtige, concurrerende en betrouwbare Europese cloud op te zetten.

Scaleway gelooft in een open, multi-cloud-benadering, waarbij klanten de volledige controle over hun activiteiten hebben. Klanten van Scaleway vragen vaak om diensten die dichter bij hun eindgebruikers staan. Daarom heeft Scaleway zich gericht op uitbreidingsmogelijkheden in andere regio's van Europa, waaronder Nederland. De nabijheid van digitale bronnen bij de belangrijkste markten van een bedrijf is een belangrijke factor geworden in het succes van het huidige uitbreidingsproject. Net als het vergroten van de mogelijkheden voor bedrijven die zich op nieuwe markten begeven. Voor de meeste bedrijven zijn de locatie van de gegevens en de vermindering van de latentie belangrijke factoren.

Het aanbieden van diensten in Nederland biedt ook een alternatieve oplossing voor bedrijven die zich steeds meer zorgen maken over het opbouwen van multi-provider cloud-strategieën, aldus Scaleway.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Service
Cloud