Pronexus sluit zich aan bij Exxellence Groep

23-02-2021 | door: Witold Kepinski

Pronexus sluit zich aan bij Exxellence Groep

Pronexus, leverancier van software ter ondersteuning van de uitvoering van gemeentelijke onderwijstaken, sluit zich aan bij Exxellence Groep, een meerderheidsdeelneming van Main Capital. Deze combinatie is na eerdere strategische stappen van Exxellence Groep de volgende stap in de buy-and-build strategie, teneinde strategische combinaties met vooraanstaande ondernemingen in de (semi-)overheidsmarkt te vormen om zo het productaanbod en de toegevoegde waarde voor publieke klanten te vergroten en een duurzaam tegenwicht te bieden aan de grotere spelers in de markt.

Pronexus levert software ter ondersteuning van de uitvoering van gemeentelijke onderwijstaken. Met de software kunnen vier onderwijstaken efficiënt worden uitgevoerd: leerplicht, voortijdig schoolverlaten, onderwijshuisvesting en leerlingenvervoer. Om het gemeentelijk beleid te ondersteunen rekent Pronexus ook demografische ontwikkelingen door en stelt het bevolkings- en leerlingenprognoses op. Tot de klanten van Pronexus horen zo'n 300 grote en kleine gemeenten, samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen. Voorbeelden van klanten zijn gemeente Den Haag, Rotterdam en de Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland-Zuid.

Samen hebben Pronexus en Exxellence Groep ruim 700 klanten en 250 medewerkers en mogen ze het grootste deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-)publieke organisaties tot hun klantenkring rekenen. Met het aansluiten van Pronexus bij Exxellence Groep, zetten Exxellence Groep en Main Capital een grote stap om het product- en dienstenportfolio verder uit te bouwen en daarmee ook de toegevoegde waarde voor klanten te optimaliseren. Pronexus is voor Exxellence een zeer een strategische stap in het onderwijs domein. Recent werd nog een stap in het domein van de fysieke leefomgeving gezet met de combinatie met Tercera. Gesteund door Main Capital zal de gecombineerde onderneming blijven kijken naar verdere strategische combinaties met aanbieders van softwareproducten in de overheidsmarkt. Het is de ambitie van de groep om uit te groeien tot een grote aanbieder van softwareoplossingen en aanpalende diensten binnen de (semi-)overheid, teneinde het productaanbod en de toegevoegde waarde richting haar klanten verder uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grotere spelers in de markt. De organisaties zullen elkaar functioneel versterken waarbij Excellente dienstverlening voor de klant het uitgangspunt zal zijn.

Manfred Lodder en Frank Hartgers (Management Pronexus): “De afgelopen jaren heeft Pronexus zich ontwikkeld tot een sterke speler binnen het gemeentelijk onderwijs. Deze onderwijsexpertise voegen we nu toe aan de Exxellence Groep zodat dit domein in de toekomst verder kan worden uitgebouwd. De bundeling van krachten betekent een belangrijk schaalvoordeel voor Pronexus. De bedrijven in de Groep worden door een mooie synergie samen sterker. Daarmee wordt de Exxellence Groep een stevige partner richting de overheid met een mooi en compleet aanbod van producten. Wij dragen daarom graag bij aan de verdere ontwikkeling van Pronexus en de Groep en zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

Michel Veenhuis (CEO Exxellence Groep): “Met de komst van Pronexus breiden wij strategisch uit naar het Onderwijs domein. De toevoeging van de oplossingen van Pronexus aan het Exxellence Portaal biedt veel kansen voor combinaties die samenhangen met zaakgericht werken en koppelingen met basisregistraties. We zijn blij dat Manfred en Frank met hun domeinexpertise actief verbonden blijven aan de onderneming en onze ambitie delen om samen de Nr1 Govtech van Nederland te worden.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en is met de Exxellence Groep een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Na eerdere combinaties is dit opnieuw een snelle, belangrijke stap op weg naar een leidende positie in de (semi-)publieke markt, door middel van een sterk product- en dienstenaanbod specifiek gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het (semi-)publieke domein.”

Terug naar nieuws overzicht
Software