Redactie - 23 februari 2021

Sophos biedt met Intercept X endpoint security voor 5G PC

Sophos biedt met Intercept X endpoint security voor 5G PC image

Sophos biedt met Intercept X endpointbescherming voor 5G-pc's die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologies, Inc. De combinatie van Sophos Intercept X met Snapdragon biedt gebruikers next-gen beveiliging via een altijd actieve, altijd verbonden pc-omgeving.

Snapdragon-computerplatforms maken 5G-connectiviteit mogelijk en zijn gebouwd op smartphonetechnologie om eersteklas prestaties en efficiëntie te leveren aan 4G- en 5G-mobiel verbonden laptops. Sophos Intercept X is ontworpen om geavanceerde computersystemen en endpoints te beschermen en de nieuwste cyberdreigingen te stoppen met AI en anti-ransomware-mogelijkheden. Sophos verwacht dat Intercept X voor Snapdragon-computerplatforms in de tweede helft van 2021 beschikbaar is.

"Een altijd actieve, altijd verbonden, interactieve computeromgeving die smartphone- en pc-technologie combineert, biedt unieke beveiligingsmogelijkheden en -kansen", zegt Joe Levy, Chief Technology Officer, Sophos. “Mobiele apparaten hebben van oudsher veel minder beveiligingsincidenten meegemaakt dan pc's met traditionele architecturen. Dat is zeker niet omdat ze niet alomtegenwoordig zijn, maar eerder vanwege hun moderne architectuur die algemene voorspelbaarheid biedt ten opzichte van pc's. Hierdoor kunnen leveranciers van applicaties hoogwaardige en veilige software ontwerpen.”

Levy vervolgt: “Snapdragon-computerplatforms markeren een grote stap voorwaarts omdat ze alle functionaliteiten en prestaties van een pc bieden, maar met veel van de voordelen van moderne mobiele computerapparatuur. Beveiliging houdt van voorspelbaarheid, en Sophos is blij deel uit te maken van het beveiligen van dit next-gen computerplatform."

Sophos Intercept X zal ook:
- Gebruik maken van Connected Standby voor continue communicatie met een groot aantal door Snapdragon aangedreven pc's, zodat beveiligingsonderzoeken minder onbekende factoren zullen bevatten, aangezien gegevens niet worden gemist doordat apparaten offline zijn
- AI-acceleratie gebruiken via de Qualcomm® AI Engine om steeds meer AI-afhankelijke software in realtime op het apparaat te compileren met optimalisaties om sneller en energiezuiniger te werken, wat belangrijk is wanneer apparaten op een batterij werken
- De root of trust op hardwareniveau gebruiken om de apparaat- en cryptografische integriteit vast te stellen en zo sterke identiteitsbindingen te creëren

"Nu, naast het mogelijk maken van ‘altijd aan, altijd verbonden’ pc-ervaringen, bieden onze 5G-compatibele Snapdragon-computerplatforms de next-gen beveiligingsinnovatie die is geworteld in onze geavanceerde AI- en 5G-connectiviteitsmogelijkheden", aldus Miguel Nunes, senior director Product Management, Qualcomm Technologies, Inc. “Door met Sophos samen te werken, tillen we de beveiliging op het apparaat naar een nieuw niveau door hun toonaangevende endpoint-bescherming te verbeteren met AI-versnelde opsporing van bedreigingen op onze oplossingen. We zijn verheugd dat Sophos het computergebruik transformeert met de next-gen beveiliging op bedrijfsniveau op 5G-aangedreven Snapdragon-computerplatforms."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!