Mike Palm en Victor Menger benoemd tot CTO en COO van Online Payment Platform

Mike Palm

Mike Palm en Victor Menger benoemd tot CTO en COO van Online Payment Platform

Victor Menger

24-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Mike Palm en Victor Menger benoemd tot CTO en COO van Online Payment Platform

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, voegt twee nieuwe bestuurders aan het management team toe. Mike Palm (37) is benoemd tot CTO en Victor Menger (30) is COO geworden. Palm en Menger richten zich in hun nieuwe rol onder meer op het faciliteren en ondersteunen van de groei van Online Payment Platform in Nederland en daarbuiten.

Met het toevoegen van een CTO en COO aan het MT willen CEO Maurice Jongmans en oprichter van Online Payment Platform Richard Straver, de taken en verantwoordelijkheden binnen het bestuur breder verdelen. Zo kan beter ingespeeld worden op de eisen van een snelgroeiende organisatie. Zowel Menger als Palm zijn afkomstig uit eigen gelederen. Zo is Palm al zeven jaar werkzaam als IT- en security-expert bij Online Payment Platform. Menger begon tien jaar geleden als stagiair en is via het development team doorgegroeid naar de rol van COO.

Snelle groei

“Tijdens hun carrière bij Online Payment Platform zijn Mike en Victor nauw betrokken geweest bij onze transitie van startup naar scale-up. Zij kennen de organisatie van binnen en buiten”, vertelt Jongmans. “Online Payment Platform is de afgelopen jaren snel gegroeid. We hebben met het openen van kantoren in België en Duitsland en met nieuwe klanten als 2dehands en eBay Kleinanzeigen ook de eerste stappen over de grens gezet. Met het aanstellen van Mike en Victor als respectievelijk CTO en COO hebben we een stevige basis van waaruit we onze activiteiten nog verder kunnen uitbreiden.”

Voor het faciliteren van betalingen heeft Online Payment Platform als platform-psp een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent ook dat de nieuwe bestuurders moesten worden beoordeeld en goedgekeurd door DNB. Aan deze wettelijke eis is inmiddels voldaan. Het vierkoppige bestuur van Online Payment Platform kan zich daarmee nu volledig richten op het benutten van de kansen die er nationaal en internationaal liggen om de positie als leidende betaaldienstverlener uit te bouwen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People