Esmero neemt shared webhosting-activiteiten van Eazit over

24-02-2021 | door: Redactie

Esmero neemt shared webhosting-activiteiten van Eazit over

Eazit draagt zijn shared webhosting-portfolio en activiteiten over aan Esmero, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer domein- en webhosting. De private hosting-activiteiten blijven bij Eazit, en zijn dus geen onderdeel van de acquisitie door Esmero zo meldt Eazit op zijn website.

Onder meer AS Hosting, Wat Snel, DoeMee, Netnation en Flexservers komen in het beheer van Esmero. Het bedrijf heeft als doel een end-to-end-integratie aan te bieden aan organisaties die websites bij hen afnemen, en zich zo met de overname verder te specialiseren in shared webhosting. Organisaties kunnen met hun vragen en verzoeken bij Esmero terecht, waarop zij consultancy leveren en ondersteuning bieden op de uitvoering.

Door de overname worden klanten overgezet van de infrastructuur van Eazit op de infrastructuur van Esmero. Een proces dat ongeveer een half jaar duurt, en waar klanten volgens beide partijen niks van merken. Uiteindelijk kunnen de klanten na de overname van een betere service genieten. Eazit, onderdeel van Enreach holding en gespecialiseerd in onder andere mobiele telefonie, ICT, internet en VoIP, doet afstand van het shared webhosting-portfolio om zich meer te kunnen richten op de core business van het bedrijf. Met de overname versterkt Esmero zijn core business.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting