Pegasystems vernieuwt low-code platform Pega Mobile voor mobiele apps

25-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pegasystems vernieuwt low-code platform Pega Mobile voor mobiele apps

Softwareleverancier Pegasystems introduceert nieuwe features voor Pega Mobile die helpen vanuit Pega-desktopapplicatie sneller en eenvoudiger mobiele apps te ontwikkelen. Dankzij de low-code interface van Pega Mobile kunnen zowel professionele als citizen developers mobiele apps ontwikkelen.

Hoewel veel organisaties groot voorstander zijn van een mobile first-benadering, is de praktische uitvoering vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De ontwikkeling van mobiele apps is een duur en tijdrovend proces dat specialistische vaardigheden vereist. De meeste mobiele apps zijn hard gecodeerd met unieke bedrijfslogica die in elke app afzonderlijk moet worden bijgewerkt wanneer er wijzigingen plaatsvinden. Dit zorgt voor een inconsistente ervaring voor gebruikers die verschillende kanalen gebruiken. Maar ook levert het ontwikkelaars, die proberen bij te blijven met de nieuwste functionaliteitseisen, continu kopzorgen qua onderhoud.

Design thinking principe

Pega Mobile is gebaseerd op het design thinking principe. Het begeleidt gebruikers bij het ontwerpen van zakelijke mobiele apps zonder dat ze ooit een regel hoeven te coderen. Zowel de beginnende als de doorgewinterde ontwikkelaar kan snel native apps in iOS of Android implementeren die met slechts een paar klikken direct klaar zijn voor gebruik. Met behulp van Pega’s Center-out-benadering wordt de bedrijfslogica voor alle applicaties centraal beheerd. Dit betekent dat een app-wijziging automatisch wordt doorgevoerd op alle kanalen waarop deze wijziging betrekking heeft; handmatig hercoderen is dus niet langer nodig.

De nieuwste Pega Mobile-functies zijn vanaf vandaag beschikbaar voor App Studio-gebruikers binnen het Pega Platform. Ze bieden richtlijnen voor het ontwikkelen van een onbeperkt aantal native apps voor zowel intern als extern gebruik.

Nieuw is onder andere:

  • Modernere UX: De vernieuwde back-end zorgt voor een responsievere gebruikerservaring. De besturing wordt via navigatie en lijsten direct weergegeven.
  • Vernieuwde app-authoringfuncties: Pega Mobile biedt nieuwe native app-authoringfuncties voor ontwikkelaars. Denk aan het toevoegen van swipe-acties aan mobiele menu’s, het instellen van pushmeldingen en een simulatie hoe het zal werken via een voorbeeldscherm op het apparaat.
  • Maatwerk opties voor branding: in plaats van uitgebreid te overleggen met externe ontwerpers, kunnen Pega Mobile-gebruikers eenvoudig hun eigen logo's uploaden of kiezen uit Pega's bibliotheek met pictogrammen en kleurenschema's om de app aan te passen aan de eigen huisstijl.
  • Offline mogelijkheden: alle mobiele apps van Pega zijn zo ontwikkeld dat ze offline gebruikt kunnen worden. Zodra de internetverbinding is hersteld, worden ze gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor de mobiele apps die zijn ontwikkeld via het Pega Cosmos -ontwerpsysteem.

'Achilles-hiel van applicatie-ontwikkelaars'

"Mobiele apps zijn de Achilles-hiel geworden van applicatie-ontwikkelaars. Er is altijd gebrek aan tijd en middelen om het soort native mobiele ervaringen te creëren en te onderhouden die gebruikers verwachten", aldus Eric Musser, general manager intelligent automation bij Pegasystems. “Met Pega Mobile kunnen gebruikers snel en gemakkelijk zoveel mobiele apps ontwikkelen en beheren als nodig is voor de organisatie. In plaats van minder prioriteit te geven aan mobiel, kunnen organisaties juist een echte mobile first-benadering hanteren met krachtige apps die zorgen voor meer productiviteit."

Terug naar nieuws overzicht
Software