ALSO boekt flink meer omzet met cloud activiteiten

25-02-2021 | door: Witold Kepinski

ALSO boekt flink meer omzet met cloud activiteiten

In 2020 groeide de omzet van distributeur ALSO met 11,3 procent tot 11,9 miljard euro. De omzetgroei was 11,8 procent in traditionele, transactionele Supply, 8,9 procent in Solutions en 38,2 procent in de Consumptional Cloud-activiteiten. De EBITDA bedroeg 227,5 euro in vergelijking met 196,7 miljoen euro in 2019.

ALSO verwacht dat de EBITDA voor 2021 zal stijgen tot tussen 240 en 255 miljoen euro. Rekening houdend met mogelijke overnames, mikt het bedrijf op middellange termijn op een EBITDA van 280 tot 350 miljoen euro.

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding, vat samen: “In de afgelopen tien jaar hebben we een solide, schaalbare en moeilijk te reproduceren basis gecreëerd die ons in staat stelt om verder uit te breiden. De basis van communicatie op afstand, die vorm zal geven aan de nieuwe en volgende normale, de pandemische en post-pandemische fase, is IT-technologie. Bedrijven met robuuste ecosystemen krijgen interessante kansen om hun bedrijf verder uit te breiden. De voorwaarden zijn geïntegreerde managementsystemen en zeer goed opgeleide medewerkers; met hun hulp kan het bestaande bedrijf continu worden geoptimaliseerd en kunnen acquisities tijdig worden geïntegreerd. Dit opent extra groeimogelijkheden voor ALSO."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud