Eurofiber breidt portfolio uit met SD-WAN

25-02-2021 | door: Witold Kepinski

Eurofiber breidt portfolio uit met SD-WAN

Eurofiber breidt zijn portfolio uit met softwaretechnologie SD-WAN. Met deze nieuwe dienst krijgen organisaties de beschikking over een volledig beheerd, applicatie-bewust en veilig netwerk tussen hun vestigingen en de cloud.

Organisaties hebben volgens Eurofiber als gevolg van de digitaliseringslag in toenemende mate behoefte aan een dynamische inrichting van de infrastructuur. Flexibiliteit, efficiëntie en schaalbaarheid zijn hierbij essentieel. SD-WAN vervangt het handmatig beheer van een Wide Area Netwerk (WAN) met een slimme software, waardoor het beheren en doorvoeren van wijzigingen vanuit één centrale plek met bijna 'een druk op de knop' mogelijk is. Dit betekent voor organisaties dat diensten sneller geleverd kunnen worden en aanpassingen in de IT- en bedrijfsprocessen, zoals het schalen van het netwerk, snel en efficiënt doorgevoerd kunnen worden.

Eurofiber levert sinds 2000 open infrastructuur en heeft reeds ervaring met WAN-omgevingen. De combinatie van het Eurofiber glasvezel netwerk en de nieuwste SD-WAN technologie geeft een combinatie, waarbij internet en private ethernet in een hybride netwerk kunnen worden samengevoegd, zo meldt het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter