Witold Kepinski - 27 februari 2021

Advocatenkantoor NautaDutilh kiest voor Sentia als managed service partner

Advocatenkantoor NautaDutilh kiest voor Sentia als managed service partner image

Sentia, Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer, gaat het internationale advocatenkantoor NautaDutilh N.V. begeleiden bij zijn digitale transformatie en de overgang naar een meer datagedreven organisatie. De IT-dienstverlener heeft hiervoor een meerjarig contract getekend met het advocatenkantoor.

NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor en adviseert haar klanten volgens Nederlands, Belgisch en Luxemburgs recht. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Luxemburg, London en New York. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is het een van de grootste advocatenkantoren in de Benelux.

De medewerkers van NautaDutilh werken dagelijks met verschillende juridische applicaties die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van het advocatenkantoor. Met de overstap naar Sentia continueert het advocatenkantoor de dienstverlening aan haar werknemers met een moderne werkplek die altijd en overal veilig toegang geeft tot de applicaties. De ICT-omgeving is hiermee ook klaar voor toekomstige innovaties. Het on-site beheer wordt inmiddels al door Sentia uitgevoerd. De migratie van de overige ICT-diensten moet in de zomer van 2021 zijn afgerond.

De zoektocht van NautaDutilh naar een nieuwe IT-dienstverlener ging in 2019 van start. Hierbij stonden vier selectiecriteria centraal: het verbeteren van de service delivery, flexibiliteit in het op- en afschalen van diensten (capaciteit), een open en transparante samenwerking en het gebruik van bewezen technologieën en marktstandaarden. Uiteindelijk werd Sentia gekozen uit vier partijen.

“Naast zijn diepgaande technische kennis en ervaring op het gebied van digitale transformaties, heeft Sentia ook indruk gemaakt met de manier waarop het zich als team heeft gepresenteerd," aldus Sijmen Vrolijk, Head of ICT bij NautaDutilh. “Ook bij advocatenkantoren staat het digitaliseren van de bedrijfsvoering hoog op de agenda. Door over te stappen naar Sentia is gekozen voor een partnership die aansluit bij de innovatiedoelstellingen van NautaDutilh binnen de legal-sector. Met deze samenwerking zetten we, met name door de flexibiliteit en schaalbaarheid, een belangrijke stap richting onze visie op de digitale toekomst.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!