NVIDIA ziet omzet sterk stijgen

26-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NVIDIA ziet omzet sterk stijgen

NVIDIA rapporteert een recordomzet voor het vierde kwartaal eindigend op 31 januari 2021 van 5 miljard dollar, een stijging van 61 procent ten opzichte van 3,11 miljard dollar een jaar eerder en een stijging van 6 procent ten opzichte van 4,73 miljard dollar in het voorgaande kwartaal. De gaming- en datacenterplatforms van het bedrijf behaalden recordomzet voor het kwartaal en jaar.

Voor het fiscale jaar 2021 was de omzet een record van 16,68 miljard dollar, een stijging van 53 procent ten opzichte van 10,92 miljard dollar een jaar eerder. 

"Het vierde kwartaal was opnieuw een recordkwartaal en betekende een doorbraakjaar voor de computerplatforms van NVIDIA", aldus Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Ons pionierswerk op het gebied van accelerated computing heeft ertoe geleid dat gaming 's werelds populairste entertainment is geworden, supercomputing is gedemocratiseerd voor alle onderzoekers en dat AI de belangrijkste kracht in de technologie is geworden. De vraag naar GPU's uit de GeForce RTX 30-serie is ongelooflijk. NVIDIA RTX is begonnen met een grote upgradecyclus terwijl gamers overstappen op ray tracing, DLSS en AI. Onze A100 universele AI-datacenter-GPU's zijn sterk in opkomst bij cloudserviceproviders en verticale industrieën. Duizenden bedrijven over de hele wereld passen NVIDIA AI toe om cloud-verbonden producten te creëren met AI-services die 's werelds grootste industrieën zullen transformeren. We zien het smartphonemoment voor elke branche. Mellanox heeft onze voetafdruk in het datacenter uitgebreid. En we boeken goede vooruitgang bij het verwerven van Arm, wat enorme nieuwe kansen voor het hele ecosysteem zal creëren."

NVIDIA betaalde driemaandelijkse contante dividenden van 99 miljoen dollar in het vierde kwartaal en 395 miljoen dollar in het fiscale jaar 2021. Het zal zijn volgende driemaandelijkse contante dividend van 0,16 dollarcent per aandeel op 31 maart 2021 uitkeren aan alle aandeelhouders die op 10 maart 2021 bekend zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware