Salesforce boekt meer omzet en winst

Marc Benioff, CEO Salesforce

27-02-2021 | door: Witold Kepinski

Salesforce boekt meer omzet en winst

Salesforce heeft zijn resultaten voor het fiscale vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar bekend gemaakt. De totale omzet in het vierde kwartaal bedroeg 5,82 miljard dollar, een stijging van 20% op jaarbasis en 19% in constante valuta. De nettowinst bedroeg 267 miljoen dollar.

De inkomsten uit abonnementen en support voor het kwartaal bedroegen 5,48 miljard dollar, een stijging van 20% op jaarbasis. De inkomsten uit professionele dienstverlening en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 340 miljoen dollar, een stijging van 18% op jaarbasis.

Jaarcijfers

De totale omzet in het fiscale jaar 2021 bedroeg 21,25 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis en 24% in constante valuta. De nettowinst bedroeg een dikke 4 miljard dollar.

De inkomsten uit abonnementen en support bedroegen 19,98 miljard dollar, een stijging van 25% op jaarbasis. De inkomsten uit professionele dienstverlening en andere inkomsten bedroegen 1,28 miljard dollar over het hele jaar, een stijging van 21% op jaarbasis.

"We hadden een jaar geleden nooit kunnen voorspellen wat ons te wachten stond, en daarom ben ik ongelooflijk trots op hoe goed we ons bedrijf hebben ingezet om ons aan deze pandemische wereld aan te passen", aldus Marc Benioff (foto), voorzitter en CEO van Salesforce. "We hadden een recordkwartaal. en jaar door meer en sneller dan ooit te innoveren, waardoor onze klanten overal succesvol kunnen zijn en relevanter en strategischer dan ooit worden. En we bleven al onze belanghebbenden van dienst in een tijd waarin ze dat het meest nodig hadden."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software