Workday ziet omzet groeien en beperkt verder verlies

28-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Workday ziet omzet groeien en beperkt verder verlies

Workday, SaaS aanbieder van zakelijke cloud toepassingen voor financiën en human resources, heeft zijn resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal en het volledige jaar dat is afgesloten op 31 januari 2021.

De totale inkomsten in het vierde kwartaal bedroegen 1,13 miljard dollar, een stijging van 15,9% ten opzichte van het vierde kwartaal van fiscaal 2020. De inkomsten uit abonnementen bedroegen 1,01 miljard dollar, een stijging van 19,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsverlies bedroeg 73,3 miljoen dollar, of 6,5% negatief van de omzet, vergeleken met een bedrijfsverlies van 146,1 miljoen dollar of 15,0% negatief van de omzet in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies bedroeg 71,7 miljoen dollar.

Hele boekjaar

De totale inkomsten voor het hele boekjaar bedroegen 4,32 miljard dollar, een stijging van 19,0% ten opzichte van het boekjaar 2020. De inkomsten uit abonnementen bedroegen 3,79 miljard dollar, een stijging van 22,4% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het bedrijfsverlies bedroeg 248,6 miljoen dollar, of -5,8% van de omzet, vergeleken met een bedrijfsverlies van 502,2 miljoen dollar, of -13,8% van de omzet, in fiscaal 2020. Het nettoverlies bedroeg een dikke 282,4 miljoen dollar.

"Ik kon niet trotser zijn op hoe we dit buitengewone jaar hebben afgesloten en hoe wij als bedrijf en gemeenschap - inclusief werknemers, klanten en partners - reageerden, innoverden en elkaar steunden", aldus Aneel Bhusri, mede-oprichter en co-CEO, Workday. "Terwijl we vooruitkijken, ben ik geïnspireerd door de ongelooflijke kans die we hebben, aangezien we blijven dienen als de ruggengraat van digitale transformatie voor 's werelds grootste organisaties die nieuwe manieren omarmen om werknemers te betrekken en financiën te beheren in de snel veranderende omgeving van vandaag."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software