HP boekt meer omzet met zijn PC en Printing aanbod

27-02-2021 | door: Witold Kepinski

HP boekt meer omzet met zijn PC en Printing aanbod

HP heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2021 een netto-omzet van 15,6 miljard gehaald, een stijging van 7% (een stijging van 6,6% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg naar bijna 1,07 miljard dollar.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 10,6 miljard dollar, een stijging van 7% op jaarbasis (een stijging van 6% in constante valuta) met een operationele marge van 7,1%. De netto-inkomsten uit de verkoop van consumenten PCs stegen met 34% en de netto-inkomsten uit commerciële activiteiten (zakelijke PCs) met 6%. Het totale aantal eenheden steeg met 15%, met notebooks met 33% en desktops met 23%.

De netto-inkomsten uit printing toepassingen bedroegen 5 miljard dollar, een stijging van 7% op jaarbasis (7% meer in constante valuta) met een operationele marge van 19,8%. De totale hardware-eenheden stegen met 16%, waarvan de consumentenhardware-eenheden met 18%, De commerciële hardware-eenheden notereerden vlakke groeicijfers.

“Het was een uitzonderlijke start van het jaar met een sterke omzet-, winst- en groei. De kracht van ons portfolio en de diversiteit van onze activiteiten zijn de drijvende kracht achter onze prestaties en positionering van HP goed voor de toekomst ”, aldus Enrique Lores, HP President en CEO. "Simpel gezegd, we doen wat we zeiden dat we zouden doen - en onze strategie werkt."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware