Tech Data en ICoTec gaan samenwerking aan

01-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data en ICoTec gaan samenwerking aan

Tech Data gaat een samenwerking aan met ICoTec, een onafhankelijke installateur van zakelijke telefonie en IT-omgevingen. Het Uithoornse ICoTec gaat business partners van Tech Data ondersteunen met installatiediensten.

ICoTec is een allround ICT-organisatie met ervaring op het gebied van netwerkoplossingen en systeemintegratie. Tech Data biedt een breed portfolio van hardware, software, diensten en connectiviteit van alle grote telecomproviders. Business partners van Tech Data die ondersteuning nodig hebben in het opleveren van hosted, Microsoft Teams, of IT-omgevingen kunnen vanaf nu aanvullend beschikken over de installatiediensten van ICoTec om in te zetten voor hun klanten. Deze ondersteuning kan eveneens in de vorm van een servicecontract worden afgesloten. Hiermee bieden business partners een volledige ondersteuning en daarmee ontzorging van hun klanten.

'Connectivity-aanbod complementeren'

Voor Tech Data zijn de voordelen evident. Gerrit Bloot, Directeur Endpoint Solutions van Tech Data: “De installatiediensten van ICoTec completeren ons bestaande connectivity-aanbod. Door de samenwerking met ICoTec kunnen we naast de connectiviteit van alle grote providers en whitelabel-diensten ook de installatie verzorgen voor onze business partners en hun klanten. We leveren als enige IT-distributeur de volledige oplossing.”

"Bij ICoTec zijn we altijd op zoek naar samenwerkingen die een meerwaarde kunnen creëren. De samenwerking tussen Tech Data en ICoTec is hier een voorbeeld van", zegt Arthur Kok, Commercieel Directeur bij ICoTec. “Het commercieel vermogen van de business partners van Tech Data in combinatie met de brede technische kennis van ICoTec zou zomaar eens een samenwerking van kwaliteit kunnen worden. Doordat connectiviteit steeds belangrijker wordt voor zakelijk Nederland en het dienstenportfolio van Tech Data hier naadloos op aansluit verwachten we een toenemende vraag naar telefonie- en IT-diensten bij de business partners. Bij deze toenemende vraag hoopt ICoTec de komende jaren te mogen ondersteunen. Daarnaast is deze samenwerking voor ICoTec een interessante manier om aan de eigen naamsbekendheid te bouwen."

Terug naar nieuws overzicht