Pliops ontvangt kapitaal voor uitbouw cloud storage aanbod

03-03-2021 | door: Witold Kepinski

Pliops ontvangt kapitaal voor uitbouw cloud storage aanbod

Technologie-innovator Pliops heeft aangekondigd dat het een financieringsronde van 65 miljoen dollar heeft afgesloten, geleid door Koch Disruptive Technologies (KDT). Alle huidige investeerders, waaronder State of Mind Ventures (SOMV), Viola Ventures, Intel Capital, SoftBank Ventures Asia, Expon Capital, Western Digital, Xilinx en Sweetwood Capital namen deel, waarbij NVIDIA zijn aandeel vergroot.

Dit nieuws positioneert Pliops voor zijn doel: het leveren van baanbrekende waarde voor enterprise- en cloudklanten.

De investering zal worden gebruikt om de nieuwe schaalniveaus, snelheid en kosteneffectiviteit die door de opslagprocessor van Pliops zijn beloofd, op meer manieren naar meer klanten te brengen. De opslagprocessor is een hardwarematige opslagengine die wordt geïmplementeerd in een PCIe-kaartvorm of als een cloudservice en ontsluit het volledige potentieel van SSD-opslag door de kosten, prestaties en uithoudingsvermogen exponentieel te verbeteren. Door zijn opslagprocessor versnelt Pliops de verwerking van data-intensieve applicaties in datacenters aanzienlijk.

"Pliops vindt de aanpak van een van de meest kritische, data-intensieve uitdagingen in een zeer grote, groeiende markt effectief opnieuw uit", aldus KDT Managing Director Eli Groner. "De Pliops-technologie is breed toepasbaar, niet alleen voor de workloads van vandaag, maar ook voor de opkomende workloads van morgen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud