Overname Wrike door Citrix afgerond

03-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Overname Wrike door Citrix afgerond

Citrix Systems maakt bekend dat de overname van Wrike, een gespecialiseerd in SaaS-oplossingen voor cloudgebaseerde samenwerking, is afgerond voor een bedrag van $2,25 miljard. Met deze overname levert Citrix een cloudgebaseerde platform waarmee werknemers en teams veilig toegang krijgen tot alle middelen die ze nodig hebben om ieder type werk zo efficiënt en effectief mogelijk te doen. Dit via ieder kanaal, op elk apparaat en vanaf iedere locatie.

“Citrix levert al meer dan dertig jaar toonaangevende infrastructuur- en digitale workspace-oplossingen die IT-organisaties in staat stellen om hun werknemers apps, content en zakelijke diensten op een veilige manier te leveren, zodat ze hun werk goed kunnen doen”, zegt David Henshall, President en CEO bij Citrix. “Organisaties zoals onder andere Fitbit en Siemens vertrouwen al op Wrikes functionaliteiten voor efficiëntere samenwerking. Met de toevoeging van deze functionaliteiten tillen we de workspace-oplossing naar een hoger niveau en stellen we mensen, teams en organisaties in staat om optimaal te presenteren.”

Transformatie van de werknemerservaring

Digitalisering en de invoering van flexibele en hybride werkmodellen blijven versnellen. Complexe en gedecentraliseerde werkomgevingen zijn niet overzichtelijk en gaan gepaard met tal van verschillende applicaties, communicatiekanalen en apparaten die werknemers storen en daarmee efficiënt, zinvol werk in de weg staan.

“Het is belangrijker dan ooit dat we een veilige en eenvoudige werkervaring kunnen bieden aan werknemers”, zegt Mark Bowker, Senior Analyst bij de Enterprise Strategy Group. “Om werknemers betrokken en productief te houden in hybride werkomgevingen moeten bedrijven niet alleen veilige en betrouwbare toegang bieden tot de middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen, maar ook de tools waarmee ze dit werk efficiënt en effectief via verschillende kanalen en op uiteenlopende apparaten en locaties kunnen verrichten.”

Citrix Workspace helpt bij het koppelen en beveiligen van hulpmiddelen en maakt workflows voor allerlei typen werk efficiënter. Wrike voegt hier een oplossing aan toe voor samenwerking in projecten, portfolio management en andere gezamenlijke werktypen. De samenvoeging van Wrike en Citrix Workspace leidt tot een digitaal platform met:

  • Veilige toegang tot van hulpmiddelen zoals SaaS-apps, webapps, mobiele apps, virtuele desktop, content en zakelijke diensten.
  • Systeemeigen samenvoeging en integratie van apps, content, data, projecten en workflows.
  • Ingebouwde low-code/no-code tools om workflows te automatiseren.
  • Tools voor project- en werkbeheer voor verschillende typen werk binnen de onderneming - van portfolioplanning met planning van strategie en doelstellingen, tot projectplanning met capaciteitsplanning, projectuitvoering en projectinzicht en -analyse.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud