Zoom Video Communications ziet omzet en winst sterk stijgen

03-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zoom Video Communications ziet omzet en winst sterk stijgen

Zoom Video Communications, leverancier van video-first unified communications, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal dat eindigde op 31 januari. 2021.

De totale omzet voor het vierde kwartaal bedroeg 882,5 miljoen dollar, een stijging van 369% op jaarbasis. De nettowinst bedroeg 260,4 miljoen dollar.

De totale omzet voor het hele boekjaar bedroeg een dikke 2,65 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 671,5 miljoen dollar.

De drijvende krachten achter de totale omzet waren onder meer het werven van nieuwe klanten en het uitbreiden naar bestaande klanten. Aan het einde van het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 beschikte Zoom over ongeveer 467.100 klanten met meer dan 10 werknemers, ongeveer 470% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig boekjaar.

“Het vierde kwartaal was een sterke afsluiting van een ongekend jaar voor Zoom. In FY2021 hebben we ons bedrijf aanzienlijk uitgebreid om kritische communicatie- en samenwerkingsdiensten te bieden aan onze klanten en de wereldwijde gemeenschap als reactie op de pandemie. We zijn vernederd door onze rol als vertrouwde partner en motor voor de moderne werk-vanaf-elke-omgeving. Ons vermogen om snel te reageren en uit te voeren zorgde het hele jaar door voor sterke financiële resultaten ”, aldus Eric S. Yuan, oprichter en Chief Executive Officer van Zoom. “Nu we FY2022 ingaan, denken we dat we goed gepositioneerd zijn voor sterke groei met ons innovatieve videocommunicatieplatform, waarop onze klanten hun bedrijf kunnen bouwen, runnen en laten groeien; ons wereldwijd erkende merk; en een team dat zich altijd heeft gericht op het leveren van geluk aan onze klanten."

Terug naar nieuws overzicht
Software