Onderzoek: Verbeteren van security-cultuur vertaalt zich in veiliger gedrag

04-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Onderzoek: Verbeteren van security-cultuur vertaalt zich in veiliger gedrag

Hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van medewerkers. Het verbeteren van de security-cultuur van een organisatie vertaalt zich direct in veiliger gedrag van medewerkers, waardoor het risico op het delen van credentials ook afneemt.

Dit blijkt uit onderzoek van KnowBe4, leverancier van een platform voor security awareness en phishing-simulaties. De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.’ De bevindingen van dit onderzoek zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens van het wereldwijde Security Culture and Credential Sharing-onderzoek, waaraan meer dan 97.000 medewerkers in 1.115 organisaties hebben deelgenomen.

Meer aandacht leidt tot veiliger gedrag

In organisaties die relatief laag scoren op security-cultuur delen medewerkers gemiddeld bij 5,2% van de gesimuleerde phishing-e-mails hun credentials. Dat gemiddelde ligt met 0,1% vele malen lager bij organisaties die relatief hoog scoren op security-cultuur. Een belangrijke conclusie uit dit wereldwijde onderzoek is daarom: hoe meer aandacht wordt besteed aan de security-cultuur, hoe groter de kans op veilig gedrag van medewerkers.

"Door dit baanbrekende onderzoek hebben we het verband tussen security-cultuur en veilig gedrag kunnen valideren", zegt Joanna Huisman, SVP strategische inzichten en onderzoek bij KnowBe4. “Bovendien hebben we uitvoerbare stappen geschetst die organisaties kunnen nemen om hun security-cultuur verder uit te bouwen en te verbeteren."

Klik hier om het het onderzoek te lezen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security