HPE boekt stabiele omzet dankzij vraag naar edge toepassingen

Antonio Neri, CEO van Hewlett Packard Enterprise

03-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE boekt stabiele omzet dankzij vraag naar edge toepassingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn resultaten voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021 bekend gemaakt. De netto-omzet bedroeg 6,8 miljard dollar, een daling van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 3% gecorrigeerd voor valuta, gekenmerkt door een sterker dan normaal opeenvolgende seizoensinvloeden. De omzet lag wel 80 miljoen dollar hoger dan was verwacht. De nettowinst daalde van 333 naar 223 miljoen dollar.

De omzet van Intelligent Edge bedroeg 806 miljoen dollar, een stijging van 12% op jaarbasis of 11% indien gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 18,9%, vergeleken met 12,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Rijke softwaremogelijkheden in combinatie met een hogere operationele productiviteit hielpen de omzet en winst te versnellen. Op basis van de solide prestaties verwacht het bedrijf een aandeel te blijven nemen in zowel campus-switching als WLAN.

De omzet van High Performance Compute & Mission Critical Systems (HPC & MCS) bedroeg 762 miljoen dollar, een daling van 9% op jaarbasis, met een operationele winstmarge van 5,6%, vergeleken met 7,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Compute omzet bedroeg 3 miljard dollar, een daling van 1% op jaarbasis of een daling van 2% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 11,5%, vergeleken met 10,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Storage

De Storage opbrengsten bedroegen 1,2 miljard dollar, een daling van 5% op jaarbasis of een daling van 6% wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een bedrijfswinstmarge van 19,7%, vergeleken met 20,0% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opvallende kracht in softwaregedefinieerde oplossingen, waaronder Nimble, 31% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, gecorrigeerd voor valuta en All Flash Array Storage, 5% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, dankzij een grotere acceptatie van Primera All Flash .

De omzet van Financial Services bedroeg 860 miljoen dollar, jaar-op-jaar stabiel of 1% gedaald indien gecorrigeerd voor valuta, met een operationele winstmarge van 9,8%, vergeleken met 8,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto activa van de portefeuille stegen jaar-op-jaar met 3% of bleven gelijk wanneer gecorrigeerd voor valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 16,5%, een stijging van 1,3 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

As a Service

"We hebben een sterke prestatie geleverd in het eerste kwartaal", zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Onze omzet overtrof onze verwachtingen en we hebben onze bruto- en bedrijfsmarges aanzienlijk vergroot om een sterke winstgevendheid in de meeste van onze bedrijven te stimuleren."

"De wereldwijde pandemie heeft geleid tot een hernieuwde focus op digitale transformatie, nu bedrijven alles heroverwegen, van werken op afstand en samenwerking tot bedrijfscontinuïteit en gegevensinzicht", vervolgde hij. "Nu de wereld op weg is naar herstel, zijn onze klanten op zoek naar de flexibiliteit en eenvoud van de cloud-native wereld met de flexibiliteit en controle van een hybride bedrijfsmodel - en dit is waar we een unieke en gedifferentieerde waardepropositie hebben."

“Onze toegewijde, gepassioneerde en veerkrachtige teamleden zijn lasergericht op het leveren van onze klanten en het uitvoeren van onze strategie om onze kernactiviteiten te versterken, te verdubbelen in groeigebieden en onze spil naar as-a-service te versnellen om op de lange termijn te werken. duurzame, winstgevende groei ”, aldus Neri.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Software