Microsoft lanceert tijdens Ignite 2021 event nieuwe toepassingen

03-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft lanceert tijdens Ignite 2021 event nieuwe toepassingen

Microsoft heeft tijdens zijn Ignite 2021 online conferentie een aantal nieuwe toepassingen aangekondigd. Op het gebied van cloud brengt Microsoft deze editie veel nieuwe krachtige updates en functies uit, zoals Azure Percept en Azure Perview machine learning die voor de hybride cloud nu in preview is. Daarnaast kondigt Microsoft drie nieuwe clouds aan voor de productiesector, de financiële dienstverlening en de non-profitsector.

Met Microsoft Mesh worden virtuele evenementen en online vergaderen in een nieuw jasje gestoken: het mixed virtual reality platform geeft mensen het gevoel alsof ze in dezelfde ruimte zijn doordat zij kunnen communiceren middels 3D content.

De nieuwe functie Teams Connect zorgt ervoor dat gebruikers met mensen buiten hun organisatie samen kunnen werken. Microsoft Teams krijgt nog een andere update: er wordt een nieuwe presentatie weergave aangeboden én er wordt verder voortgebouwd op Microsoft Viva, het nieuwe employee experience platform.

Microsoft introduceert ook de Dynamics 365 Intelligent Order Management applicatie om de bestel- en bezorgprocessen in de logistieke dienstverlening beter in te delen.

De nieuwste security functies van dit jaar zijn end-to-end-encryptie in Microsoft Teams, Threat Analytics-rapporten in Microsoft Defender en Secured-core voor Windows Server- en Edge-apparaten.

Op het gebied van low-code zal het Microsoft Power Automate Platform zonder extra kosten beschikbaar zijn voor Windows 10-gebruikers. Het Microsoft Microsoft Power Fx maakt ook zijn intrede: een nieuwe open-source, low-code programmeertaal gebaseerd op Excel. Microsoft betreedt hiermee de markt voor low code, waarbij andere grote partijen actief zijn als OutSystems en Mendix.

"Het is goed om te zien dat low-code steeds meer een prioriteit wordt”, aldus Hans de Visser, vice president product management bij Mendix. “De echte kracht van low-code is de flexibiliteit en het feit dat het overal kan werken, ongeacht de omgeving. Low-code kan de negatieve aspecten van schaduw-IT wegnemen met behoud van de voordelen die het biedt, door zakelijke gebruikers in staat te stellen software te bouwen met behulp van door IT goedgekeurde tools. Deze nieuwe benadering wordt citizen development genoemd. Dit is een win-winsituatie: het geeft het bedrijf de mogelijkheid apps te bouwen die problemen kunnen oplossen, terwijl IT-afdelingen nog steeds de kennis van en controle hebben over alle apps die in het bedrijf worden ontwikkeld en gebruikt.”

“Een vooruitstrevend bedrijf kan business en IT niet langer scheiden. In een wereld waarin digitale toepassingen integraal onderdeel van ons leven zijn, hebben de business en IT elkaar nodig om samen oplossingen te creëeren. En als zakelijke gebruikers vroeg in het app-ontwikkelingsproces worden betrokken, kunnen ze IT helpen door waardevolle domeinervaring in te brengen. Hierdoor kan de IT-afdeling zich focussen op de juiste features zodat de app optimaal en op tijd voldoet aan de eisen vanuit de business. Om ervoor te zorgen dat de creativiteit van citizen developers niet wordt beperkt door de omgeving waar ze toegang tot hebben, moeten low-code platformen in alle omgevingen werken."

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Software