CyberArk vernieuwt abonnementsmodellen, programma’s en tools voor Identity Security

05-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

CyberArk vernieuwt abonnementsmodellen, programma’s en tools voor Identity Security

CyberArk introduceert nieuwe abonnementsmodellen, programma’s en tools om Identity Security bij bedrijven verder te versterken. Het Identity Security portfolio draait om privileged access management. Misbruik van privileged accounts aan de basis staat aan de basis van veel cyber-aanvallen en andere incidenten met bedrijfsgegevens. Identity Security richt zich op het beschermen van losse identiteiten, menselijk en machine gedurende de volledige periode dat ze toegang hebben tot cruciale gegevens en systemen.

Het aantal mogelijkheden dat aanvallers hebben om ergens binnen te komen - ook wel de attack surface genoemd - groeit. Zo neemt het aantal identiteiten toe, ontstaan er meer verschillende soorten identiteiten en het vastleggen van steeds meer verbindingen tussen die identiteiten steeds meer verbindingen. Aangezien deze zowel menselijke als machine-identiteiten allemaal op een gegeven moment geprivilegieerd kunnen worden door een samenloop van omstandigheden, is een nieuwe benadering van Identity Security van belang, waarbij privileged access management aan de basis staat.

Op basis van een zero trust-model wordt elk account geverifieerd voordat het toegang krijgt. Met Identity Security kunnen bedrijven veilige toegang bieden aan elk apparaat op elke plek dankzij Privileged Access dat de inloggegevens beschermt en het voldoen aan compliancy-regelgeving faciliteert, Workforce Identity and Customer Identity om opvallende gedragingen te monitoren en Secrets Management om applicaties en automation tools veilige toegang te bieden zonder ontwikkelaars in de weg te zitten.

Versterking Identity Security

De introducties betreffen onder andere drie abonnementsmodellen, waarmee klanten toegang krijgen tot een combinatie van Identity as a Service (IDaaS) en een privileged access management aanbod variërend van Workforce User, External User tot Privileged User.

CyberArk biedt daarnaast Blueprint, een stap voor stap handleiding om identiteiten volgens Identity Security best practices in te richten en te beschermen. De Assessment Tool is gelieerd aan Blueprint, om na te gaan in hoeverre maatregelen binnen een bedrijf voldoen aan de Identity Security best practices. Ten slotte biedt het bedrijf Success Plans, een verzameling van handleidingen, tips en expertise om een Identity Security programma succesvol te implementeren en de maatregelen en tools snel van toegevoegde waarde te laten zijn.

“CyberArk plaatst Identity Security centraal in alle grote ontwikkelingen zoals digitale transformatie, cloud-migratie, geavanceerdere aanvallen en compliancy”, aldus Udi Mokady, CEO van CyberArk. “Onze aanpak van Identity Security is ontwikkeld om bedrijven te helpen een risicogebaseerde strategie te ontwikkelen voor het beschermen tegen identiteits-aanvallen, terwijl er ondersteuning wordt gegeven aan flex- en thuiswerkers, cloud-ontwikkelingen en nieuwe gebruikservaringen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security