Okta koopt identity platform Auth0

05-03-2021 | door: Witold Kepinski

Okta koopt identity platform Auth0

Okta, een identity security leverancier, heeft  aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Auth0, een identiteitsplatform voor applicatieteams, over te nemen voor ongeveer 6,5 miljard dollar. 

Auth0 zal opereren als een onafhankelijke business unit binnen Okta, en beide platforms zullen in de loop van de tijd worden ondersteund en geïntegreerd, waardoor ze samen aantrekkelijker worden. Als gevolg hiervan zullen organisaties meer keuze hebben bij het selecteren van de identiteitsoplossing voor hun unieke behoeften, aldus Okta.

De complementaire identiteitsplatforms van Okta en Auth0 zijn robuust genoeg om 's werelds grootste organisaties van dienst te zijn en flexibel genoeg om elke gebruikssituatie van identiteit aan te pakken, ongeacht het publiek of de gebruiker zo beweert Okta.

"De combinatie van Auth0's op ontwikkelaars gerichte identiteitsoplossing met de Okta Identity Cloud zal enorme waarde opleveren voor zowel huidige als toekomstige klanten", aldus Todd McKinnon, Chief Executive Officer en mede-oprichter van Okta. “In een wereld die steeds digitaler wordt, is identiteit het verenigende middel waarmee we technologie gebruiken - zowel op het werk als in ons privéleven. Nu er zoveel op het spel staat voor bedrijven, is het van cruciaal belang dat we vertrouwde identiteitsoplossingen voor de klant leveren. De gedeelde visie van Okta en Auth0 voor de identiteitsmarkt, geworteld in het succes van klanten, zal onze innovatie versnellen en nieuwe manieren openen voor onze klanten om identiteit te gebruiken om aan hun zakelijke behoeften te voldoen. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het Auth0-team, aangezien zij ideale bondgenoten zijn bij het opbouwen van identiteit voor internet en het vestigen van identiteit als een primaire cloud."

Terug naar nieuws overzicht
Security