Het datacenter als fundament voor een succesvol partnerecosysteem

Roy Lamain, Channel Manager NorthC Datacenters

05-03-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Het datacenter als fundament voor een succesvol partnerecosysteem

Het datacenter anno 2021 is een totaal ander soort organisatie dan, pakweg, tien jaar geleden. Waar het vroeger vooral een fysieke locatie was om servers te hosten, met alle essentiële faciliteiten zoals stroomvoorziening en koeling, is het datacenter inmiddels uitgegroeid tot een echte businesspartner. Zeker in de regio hebben klanten behoefte aan deskundig advies rond hun digitale transformatie, over de transitie naar de cloud, over connectiviteit, over de inrichting van hun IT-infrastructuur, etc. Het datacenter en haar ecosysteem kan ze daarbij helpen.

Tegelijkertijd zien we dat er ook heel veel IT-partners in de regio zitten met precies de diensten en de expertise die klanten nodig hebben. Omdat het datacenter steeds meer het fundament is voor de IT-strategie van bedrijven, is NorthC  uitstekend gepositioneerd om klanten te koppelen met deze partners. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat wil migreren naar een hybride cloud omgeving. Dat is een complex proces dat om een vlekkeloze coördinatie vraagt tussen de klant, het datacenter de IT-partner, hardware- en softwareleveranciers, cloud providers, telecomcarriers, etc . Maar het hoeft niet alleen te gaan om het invullen van de vraag van klanten. Een samenwerkingsverband van partners kan met innovatieve ideeën en proposities de markt ook actief benaderen. Ideeën die bijvoorbeeld in het lijn liggen met de groeiende vraag naar ‘everything as a services’ diensten.

Expertise bij elkaar brengen
Het opzetten van een effectief regionaal partnerecosysteem is daarom een logische stap. De specialistische expertise en het aanbod van de verschillende deelnemende partners wordt zo bij elkaar gebracht om klanten gezamenlijk de beste oplossingen en diensten te bieden. Daarbij moet natuurlijk goed gekeken worden hoe de samenwerking binnen zo’n partnerecosysteem optimaal ingericht kan worden, zodat de deelnemende partners elkaar kunnen ondersteunen en versterken. En natuurlijk moet het voor alle partijen concrete voordelen opleveren. Het vraagt ook om vertrouwen tussen de partners onderling. Zeker bij grotere projecten ben je sterk van elkaar afhankelijk en draait alles om coördinatie en samenwerking. Als datacenterbedrijf kunnen wij de vraag van klanten en het aanbod van verschillende partners bij elkaar brengen op een wijze die voor alle partijen winstgevend is en klanten zo ontzorgen.

Concrete stappen
Daarom heeft NorthC vorig jaar al de eerste stappen gezet om een solide partnerecosysteem op te zetten, om te voorzien in de behoefte van klanten om zaken te doen met partners uit de eigen regio. Inmiddels is het punt bereikt waarop we dit ecosysteem concreet gaan invullen, met alle facetten die daarbij een rol spelen. Daarbij valt te denken heldere contracten, een soepel onboarding proces en het verder structureren van onze eigen organisatie om de samenwerking met partners te stroomlijnen. Natuurlijk gaan we partners ook concreet ondersteunen met bijvoorbeeld marketing, leadgeneratie, training, etc. NorthC biedt de partners keuze vrijheid in de rol die zij willen vervullen richting de eindklant.  Zo kunnen zij NorthC diensten resellen, maar ze kunnen ook optreden als agent en gebruik maken van referral fee’s.

Het is een geweldige uitdaging om dit partnerecosysteem verder op te zetten en uit te bouwen tot een succesformule voor alle partijen. Wij merken in ieder geval dat partners enthousiast zijn en we kijken uit naar de samenwerking en naar de mooie, innovatieve projecten die we de komende jaren met onze partners gaan uitvoeren.

Ben je geïnteresseerd in ons partnerprogramma? Klik hier voor meer informatie: NorthC partnerprogramma | NorthC Datacenters

 

Door: Roy Lamain, Channel Manager NorthC Datacenters

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter