ICT Group overgenomen door consortium onder leiding van NPM Capital

Jos Blejie, CEO ICT Group

05-03-2021 | door: Witold Kepinski

ICT Group overgenomen door consortium onder leiding van NPM Capital

ICT Group, een leverancier van industriële technologische oplossingen, en het consortium bestaande uit NPM Capital en Teslin zijn verheugd aan te kondigen dat een voorwaardelijke overeenkomst is bereikt op een aanbevolen openbaar bod voor alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen in ICT Group voor 14,50 euro in contanten per aandeel. Het bod vertegenwoordigt een totale overnamebedrag van ongeveer 140,6 miljoen euro.

Theo van der Raadt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ICT Group: "De Raad van Commissarissen steunt het bod unaniem omdat wij denken dat het gunstig zal zijn voor alle stakeholders van ICT Group. Uit de strategische evaluatie door de Raad van Bestuur bleek dat, ook in de context van onze consoliderende industrie, moet ICT Group zijn groeistrategie versnellen en dat dit het beste kan worden bereikt in een privéomgeving. Na een zorgvuldig en zorgvuldig uitgevoerd concurrerend biedingsproces hebben we geconcludeerd dat het bod van het consortium het beste de belangen van alle belanghebbenden van de ICT Group dient. De transactie weerspiegelt een aantrekkelijke biedprijs voor onze aandeelhouders, terwijl de belangen van zowel onze medewerkers als klanten het best worden beschermd. "

Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group: "NPM Capital en Teslin zijn gerenommeerde Nederlandse investeerders die bekend staan om hun langdurige inzet met ondernemersgeest en een solide staat van dienst in het ondersteunen van managementteams bij de groei van hun bedrijf. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal, ondersteund door een sterke cultuur van uitmuntendheid en gedreven door onze passie voor technologie. Wij geloven dat deze partner meer carrièremogelijkheden zal bieden in een groeiend bedrijf. We kijken ernaar uit om onze reis met het consortium voort te zetten. "

Bart Coopmans, NPM Capital, namens het Consortium: "We zijn verheugd dat we een voorwaardelijke overeenkomst hebben bereikt met de raden van bestuur van ICT Group. We geloven sterk in de strategie van de ICT Group en zullen het bedrijf ondersteunen in de volgende ontwikkelingsfase, waarbij we eraan werken om een toonaangevende Noord-Europese leverancier van industriële technologieoplossingen te worden. investering in ICT Group past bij onze strategische investeringsthema's, waar de trend van digitalisering de groei van de vraag naar industriële technologische oplossingen verder stimuleert. Ons trackrecord in technologie-investeringen en onze expertise in het doen van (internationale) acquisities, in combinatie met ons uitgebreide netwerk en financiële resources zullen het bedrijf in de toekomst ondersteunen. NPM Capital en Teslin kijken er erg naar uit om samen te werken met het management van de ICT Group en hen te ondersteunen bij het versnellen van de uitvoering van hun bedrijfsstrategie."

Terug naar nieuws overzicht
Software