Pentagon gaat nogmaals kijken naar mega cloud contract met Microsoft

06-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Pentagon gaat nogmaals kijken naar mega cloud contract met Microsoft

Microsoft dreigt mogelijk een mega contract te verliezen met een waarde van 10 miljard dollar rond cloud computing services die het aan het Pentagon gaat leveren. Dit melden Amerikaanse media waaronder Bloomberg.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) meldt dat het de aanbesteding rond het JEDI-project, waarbij een strijd was tussen Microsoft en Amazon Web Services (AWS), zal heroverwegen na uitspraak van een rechter. Het Pentagon benadrukt nogmaals dat de aanbesteding correct is verlopen.

Het Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud contract (JEDI), moet het Pentagon grondig moderniseren op technologievlak. Maar het is ook een stevige financiële boost voor wie die clouddiensten mag leveren. Aanvankelijk koos het Pentagon voor Microsoft, maar dat werd vrijwel meteen aangevochten door concurrent Amazon.

Eind 2020 meldde het Pentagon dat het de volledige procedure heeft herbekeken, maar dat het daarbij nog steeds zou kiezen voor Microsoft. Eerder in februari 2020 besliste een rechter dat het contract on hold werd moest worden gezet op vraag van Amazon. Dat bedrijf argumenteert nog steeds dat het contract onrechtmatig werd beïnvloed door president Donald Trump."Herevaluatie is niets meer dan een poging om een foute, niet objectieve en politiek corrupte beslissing te valideren", liet Amazon weten in een reactie. Ook merkt het op dat Amazon tientallen miljoenen dollars onder de prijs van Microsoft zit. Maar Amerikaans minister van Defensie Mark Esper ontkende dat het contract is toegekend met vooringenomenheid in het nadeel van Amazon.

Oracle verloor eerder zijn laatste hoger beroep rond het mislopen van het JEDI Cloud-contract.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud