OGD ict-diensten brengt gemeente Velsen naar de cloud

08-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

OGD ict-diensten brengt gemeente Velsen naar de cloud

OGD ict-diensten heeft de Europese aanbesteding voor de uitbesteding van ict-diensten van gemeente Velsen gewonnen. De komende vijf jaar neemt OGD de ict-omgeving van de gemeente over en begeleidt haar in de overstap naar de cloud. De gemeente kan het contract vervolgens nog tweemaal met een jaar verlengen.

Meer online dienstverlening
Gemeente Velsen wil een moderne, toekomstbestendige en betrouwbare ict-dienstverlening. Ze kozen voor uitbesteding om hun flexibiliteit te vergroten en hun grip op de continuïteit van de ict-dienstverlening te verhogen.
Met OGD als partner waarborgen ze deze continuïteit. Bovendien zorgt de modernisering van hun ict-omgeving ervoor dat de gemeente haar burgers beter digitaal kan bedienen, bijvoorbeeld doordat OGD 24/7 online dienstverlening aanbiedt. Zo is de gemeente in staat om snel in te spelen op technologische, maatschappelijke en regionale ontwikkelingen.

De uitbesteding maakt de gemeente ook wendbaarder en in staat om de snelle ontwikkelingen en toenemende complexiteit van de ict het hoofd te bieden.

Wethouder Jeroen Verwoort: “Met dit besluit geven we invulling aan de ambities van het college om de (digitale) dienstverlening richting inwoners en ondernemers verder te verbeteren. Met de keuze voor uitbesteding realiseren we een flexibele en efficiënte ict-organisatie om de (bestuurlijke) ambities te borgen.”

Extra aandacht voor applicatietransformatie
Om haar ambities te realiseren kiest de gemeente voor een overstap naar de cloud. Velsen heeft op dit moment een eigen (on-premises) ict-omgeving uit 2019 die nog makkelijk een aantal jaar meegaat. OGD neemt deze omgeving de komende twee jaar in beheer. Daarna helpt OGD de gemeente stapsgewijs over te zetten naar de cloud.

De twee jaar vóór de cloudtransitie benutten OGD en Velsen om het applicatielandschap verder te optimaliseren voor cloudtoepassingen. Hierbij maakt Velsen slim gebruik van de expertise binnen OGD op het gebied van applicatietransformatie. De uiteindelijke ict-omgeving in de cloud is toekomstbestendig en sluit aan bij de ambities van de gemeente.

Eerste generatie outsourcing
De gemeente besteedt haar ict voor het eerst uit en kiest daarom voor een partner die ervaring heeft met 'eerste generatie outsourcers'. OGD neemt Velsen aan de hand bij de stapsgewijze transitie. Tijdens deze geleidelijke overdracht stappen ook twee ict-medewerkers van de gemeente over naar OGD. Dit zorgt voor continuïteit tijdens de transitie. De ict-dienstverlener kan de medewerkers bovendien mooie perspectieven bieden.

Roel Nikkessen, Algemeen Directeur van OGD: “Voor het eerst uitbesteden en tegelijk een transformatie naar de cloud starten. Dat zijn grote veranderingen. Velsen en OGD gaan daar veel energie en enthousiasme in steken. De eerste stapjes zijn heel positief. De klik is er.”

OGD voegt naast Heemstede-Bloemendaal en Huizen nu ook Velsen aan haar Outsourcingsteam voor Gemeentes toe.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud