Redactie - 08 maart 2021

Onderzoek VS naar systematisch racisme bij Facebook

Onderzoek VS naar systematisch racisme bij Facebook image

Een Amerikaanse overheidscommissie is een onderzoek gestart naar Facebook wegens mogelijke systematische racisme op de werkvloer. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC).

Dit melden betrokken advocaten aan persbureau Reuters. De EEOC is een Amerikaanse overheidscommissie die onderzoekt in hoeverre bedrijven zich schuldig maken aan racisme. Aanleiding voor het onderzoek naar Facebook is een klacht die is ingediend door een manager en een drietal sollicitanten bij Facebook die uiteindelijk niet zijn aangenomen. Zij stellen dat Facebook zich schuldig maakt aan discriminatie richting zwarte werknemers en sollicitanten, onder meer door racistische stereotypen en subjectieve evaluaties.

De onderzoeken die de EEOC uitvoert zijn over het algemeen gericht op individuele gevallen van racisme. In het geval van Facebook gaat het echter om een breder onderzoek en wordt gesproken over 'systematisch' racisme. Concreet vermoedt de EEOC dat het bedrijfsbeleid van Facebook bijdraagt aan breed verspreide discriminatie, meldt Reuters. Meer informatie is hier beschikbaar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!