Dave Maasland nieuwe partner van videosollicitatie-app Hiretime

Dave Maasland

08-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dave Maasland nieuwe partner van videosollicitatie-app Hiretime

Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, heeft zich begin dit jaar als partner aangesloten bij Hiretime. Met zijn enorme hoeveelheid kennis en expertise op het gebied van cyber security is hij een waardevolle aanvulling voor het Rotterdamse bedrijf dat videosolliciteren toegankelijk maakt voor het onderwijs.

Ruim een jaar geleden begon Hiretime met haar missie om kansengelijkheid voor studenten te bevorderen door middel van een veilige en gebruiksvriendelijke videosollicitatie-app. Deze nieuwe, eigentijdse vorm van solliciteren wordt vol enthousiasme ontvangen door het onderwijs. De app, die voornamelijk wordt gebruikt in de stagevoorbereiding, biedt studenten de mogelijkheid om zichzelf op eenvoudige wijze te pitchen aan bedrijven. Wie let er nog op een achternaam, als je een student op je scherm ziet waar het enthousiasme van af spat? Hoe doorslaggevend is schriftelijke taalvaardigheid als iemand jou in een videoboodschap vertelt over zijn of haar vaardigheden en die ook gelijk kan laten zien? Met Hiretime kunnen studenten hun toekomstige werkgever op een laagdrempelige manier overtuigen van hun karakter en capaciteiten.

Veiligheid voorop

Dave Maasland, zelf ooit begonnen als stagiair, is in 10 jaar tijd CEO van ESET Nederland geworden. Hij weet als geen ander hoe belangrijk een goede stageplek kan zijn voor een succesvolle loopbaan.

‘‘De toestroom van talent bevorderen in Nederland, daar geloof ik in. Het is belangrijker dan ooit om mensen zichtbaar te maken en de kansen voor iedereen op een succesvolle stageplek te vergroten. Mijn carrière heb ik grotendeels te danken aan een passende stageplek. Nu ik een bijdrage mag leveren aan Hiretime kan ik iets terug doen voor de volgende generatie, dat is prachtig. Ik zal mijn kennis vooral inzetten op het gebied van digitale veiligheid & privacy om te zorgen dat Hiretime haar missie kan verwezenlijken.”, aldus Dave Maasland.

Positieve toekomst

Hiretime is in nauwe samenwerking met het onderwijs ontwikkeld. Door goed te luisteren naar de behoeftes van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels maken vrijwel alle grote mbo-instellingen in de regio Rotterdam gebruik van Hiretime in hun stagevoorbereiding. En dit is nog maar het begin; ook buiten Rotterdam wordt de app met open armen verwelkomd. Germaine Statia, directeur van Hiretime, ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet:

“Met Dave aan boord zorgen we ervoor dat we de wensen en behoeftes van onze samenwerkingspartners kunnen blijven verwezenlijken en zelfs hun verwachtingen kunnen overtreffen. We zijn ontzettend blij met zijn komst en kijken uit naar de samenwerking!”

Terug naar nieuws overzicht