Mobile World Congress gaat door met gezondheidseisen

09-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mobile World Congress gaat door met gezondheidseisen

De GSMA heeft de details van haar gezondheids- en veiligheidsplan voor Mobile World Congress ofwel MWC21 Barcelona gedeeld. Het plan is ontwikkeld in samenwerking met en goedgekeurd door de Catalaanse gezondheidsautoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de voorschriften van MWC21, waaronder het Department of Business and Knowledge van de Generalitat de Catalunya en het Technisch Comité van de Procicat. Volgens het sectorplan beurzen en congressen voldoet het plan aan de richtlijnen en aanbevelingen voor organisatoren van evenementen.

Het gezondheids- en veiligheidsplan, Committed Community, zal van invloed zijn op alle betrokkenen bij het evenement. Het plan hanteert een gelaagde aanpak die is ontworpen om een veilige omgeving te creëren voor personeel, exposanten, bezoekers, leveranciers, partners en de mensen uit de lokale gemeenschap. Dit omvat regelmatig testen, contactopsporing, contactloze omgevingen, verse catering, bewaking van de bezettingsgraad, upgrades van de infrastructuur van de faciliteit, meer medisch personeel en persoonlijke verplichtingen zoals het naleven van sociale afstand. Het plan bouwt voort op het protocol inzake veiligheid en preventie tegen COVID-19 dat momenteel wordt uitgevoerd door Fira de Barcelona.

Onlangs ontving Fira de Barcelona het stempel "Safe travels" van de World Travel Tourism Council voor haar Covid-19-veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn ontworpen in samenwerking met het gespecialiseerde risicomanagementadviesbureau Aon en met het advies van Hospital Clínic in Barcelona, een benchmark epidemiologisch centrum.

"We hebben samengewerkt met partners, gezondheidsautoriteiten en medische professionals om een plan te maken dat vertrouwen wekt in onze terugkeer naar persoonlijke evenementen. De GSMA organiseert al jarenlang veilig en met succes vooraanstaande mobiele evenementen. Sinds 2006 werken we nauw samen met de Host City Parties en Fira Barcelona om iedereen veilig te houden op MWC-evenementen. Ongetwijfeld is Covid-19 onze grootste uitdaging tot nu toe. Maar onze ervaring geeft ons een rotsvaste basis van waaruit we ons plan hebben opgebouwd. Dit stichting betekent dat MWC21 Barcelona veilig en persoonlijk door kan gaan met een digitale online component voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn. Het blijft de unieke, niet te missen ervaring die het tot 's werelds belangrijkste mobiele evenement heeft gemaakt' ', aldus John Hoffman, Chief Executive Officer GSMA.

Ericsson doet niet mee

Ericsson heeft zich tot nu teruggetrokken van het event dat door GSMA wordt gerespecteerd. Erisccon meldt: “De beslissing, hoewel betreurenswaardig, weerspiegelt onze voorzorgsbenadering om de pandemie te beheersen vanuit het perspectief van mensen en reizen, terwijl vaccinatieprogramma's wereldwijd worden uitgerold. We kijken uit naar de mogelijkheid om opnieuw deel te nemen aan toekomstige evenementen en blijven nauw samenwerken met de GSMA en branchepartners. "

Lees alle details over MWC 2021 Barcelona en gezondheidsregels hier.

Terug naar nieuws overzicht