SAP-partners Asecom, Xperi en Serac bundelen krachten

10-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP-partners Asecom, Xperi en Serac bundelen krachten

Asecom, specialist in SAP Business One-oplossingen, voegt zich als derde partij bij de recente fusie tussen Serac en Xperi. Hiermee ontstaat het grootste SAP-huis in de Benelux voor Business One, Business ByDesign en S4/HANA-oplossingen in de middenmarkt. Investeerder Mentha Capital helpt de succesvolle SAP-partners bij het realiseren van versnelde groei in West-Europa en het aanboren van nieuwe markten.

De fusie tussen Serac en Xperi werd eind 2020 aangekondigd en de combinatie zag kans de fusie verder uit te breiden met een derde partij. Asecom was na de overname van Agion 1,5 jaar geleden al de grootste Business One partner in de Benelux. Met de focus van Xperi op S4/HANA en Business ByDesign kunnen alle ERP-oplossingen van SAP worden geleverd en biedt de nieuwe organisatie klanten een natuurlijk groeipad middels een langdurige samenwerking.

Versterken SAP-ecosysteem

De krachtenbundeling is een belangrijke stap in het versterken en toekomstbestendig maken van het SAP-ecosysteem. De nieuwe organisatie telt ruim 150 SAP-specialisten en is een one-stop-shop voor SAP-oplossingen op enterprise-niveau die beschikbaar en toegankelijk worden gemaakt voor de middenmarkt.

Erik-Jan Kerremans, Managing Director van Serac: “De fusie met Asecom brengt geweldige kansen en nieuwe energie om organisaties te helpen met de beste SAP-consultants, hoogwaardige oplossingen en support. Dankzij onze complementaire expertise en portfolio’s zijn we in staat klanten nog sneller te bedienen met een aantrekkelijke propositie. De eerste veelbelovende plannen van de organisatie zijn gemaakt en ik zie ernaar uit samen innovatieve best practices neer te zetten en onze positie als leidende SAP-partij voor het middensegment uit te bouwen naar West-Europa.”

Bekroonde SAP-partners

De drie partijen kregen eerder van SAP awards zoals Fastest Growing SAP Business One Partner EMEA North 2020, Outstanding Performance Award 2020 en Partner of the Year. Afgelopen week won Asecom nog de SAP Business One Partner of the Year Award en werd Xperi uitgeroepen tot SAP S/4HANA Move Partner of the Year.

Martijn van Veelen, mede-eigenaar van Asecom: “De fusie betekent voor Asecom dat we de kansen die we zowel nationaal als internationaal zien, kunnen verzilveren. Samen met Serac en Xperi krijgen we aanzienlijk meer slagkracht en expertise om onze SAP-oplossingen en dienstverlening naar nog meer sectoren en organisaties te brengen. Ik zie ernaar uit samen met alle medewerkers en nieuwe collega’s deze volgende fase in te gaan.”

De komende periode wordt onder meer benut om de fusie concreet vorm te geven.

Terug naar nieuws overzicht