Datto neemt cyberbeveiligingsbedrijf BitDam over

Tim Weller, CEO Datto

10-03-2021 | door: Witold Kepinski

Datto neemt cyberbeveiligingsbedrijf BitDam over

Datto, wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), heeft BitDam overgenomen, een in Israël gevestigd bedrijf dat cyberdreigingen opspoort. 

Het cyber-defense platform van BitDam beveiligt samenwerkingstools, zoals M365 en Google Workspace, tegen ransomware, malware en phishing. De toonaangevende technologie voor het detecteren van bedreigingen is ontwikkeld om 'zero-day'-bedreigingen (een cyberaanval die plaatsvindt op dezelfde dag waarop er een lek wordt ontdekt in software) tegen te houden, inclusief bedreigingen die niet overeenkomen met bekende malwarehandtekeningen. Daarnaast biedt de technologie proactieve beveiliging tegen malware en phishing in de inbox, chat of clouddrive van een gebruiker. Volgens het jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report,– een onderzoek onder MSP’s wereldwijd – melden MSP’s jaar na jaar dat phishing de meest voorkomende oorzaak van succesvolle ransomeware-aanvallen is.

"Cyberweerbaarheid staat centraal bij Datto al sinds de lancering van ons kerninitiatief bedrijfscontinuïteit en de Datto Cloud, meer dan tien jaar geleden", zegt Tim Weller (foto), CEO van Datto. "Deze overname markeert een belangrijke stap, die volgt op onze recente lancering van Ransomware Detection in Datto RMM. Beiden bieden onze 17.000 MSP-partners nieuwe kansen op het gebied van inkomsten en marges, juist nu cyberaanvallen onder MKB’ers toenemen. We verwelkomen het succesvolle beveiligingsteam van BitDam bij Datto nu we doorgaan met het uitvoeren van een ambitieuze security roadmap voor onze partners."

Liron Barak, medeoprichter en Chief Executive Officer van BitDam, voegt hieraan toe: "We zijn razend enthousiast om ons aan te sluiten bij het Datto-team en om samen de security roadmap voor MSP’s vorm te geven nu bedreigingen wereldwijd evolueren." Hij vervolgt: "Dankzij het getalenteerde BitDam-team kunnen onze gepatenteerde technologieën via Datto op nog grotere schaal cloud-gebaseerde remote workforces helpen beschermen tegen onbekende cyberdreigingen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security, msp
Cloud