Oracle cloud ERP en infrastructuur toepassingen zijn in trek

11-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle cloud ERP en infrastructuur toepassingen zijn in trek

Oracle heeft de resultaten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2021 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met 3% op jaarbasis tot 10,1 miljard dollar. De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen met 5% tot 7,3 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en licenties op locatie stegen met 4% tot 1,3 miljard dollar. De nettowinst steeg met 95% tot 5 miljard dollar.

De goede nettowinst werd beïnvloed door een eenmalig netto belastingvoordeel van in totaal 2,3 miljard dollar in verband met de overdracht van bepaalde activa tussen dochterondernemingen. Uitgestelde inkomsten op korte termijn bedroegen $ 8,1 miljard. De operationele cashflow bedroeg $ 14,7 miljard tijdens de laatste twaalf maanden.

"We bleven onze enorme voorsprong in de cloud ERP-markt uitbreiden, aangezien Fusion ERP met 30% groeide en NetSuite ERP met 24% groeide in het derde kwartaal", aldus Safra Catz , CEO van Oracle. "Oracle's snelgroeiende, zeer winstgevende cloud-ERP-bedrijven van meerdere miljarden dollars hebben bijgedragen aan een stijging van de inkomsten uit abonnementen met 5% en een stijging van het bedrijfsresultaat met 10% in het kwartaal. De inkomsten uit abonnementen zijn nu goed voor 72% van de totale inkomsten van Oracle, en deze zeer voorspelbare terugkerende inkomstenstroom en onkostendiscipline zorgen voor een stijging met dubbele cijfers van de niet-GAAP-winst per aandeel."

"In het derde kwartaal heeft Oracle Gen2 Cloud Infrastructure opnieuw klanten toegevoegd en de omzet met meer dan 100% gestegen", aldus Larry Ellison , voorzitter en CTO van Oracle. "We openen zo snel mogelijk nieuwe regio's om onze snelgroeiende infrastructuuractiviteiten van meerdere miljarden dollars te ondersteunen. Op het gebied van applicaties blijven analisten Oracle de duidelijke nummer één in cloud-ERP noemen, en dit kwartaal tekende Oracle contracten voor in totaal honderden miljoenen dollars om nog meer grote bedrijven te migreren van SAP ERP naar Oracle Fusion ERP."

De Raad van Bestuur verhoogde de machtiging voor het terugkopen van eigen aandelen met 20 miljard dollar. Oracle kondigde ook aan dat de Raad van Bestuur een driemaandelijks contant dividend van $ 0,32 per aandeel van uitstaande gewone aandelen heeft aangekondigd, wat een stijging van 33% ten opzichte van het huidige driemaandelijkse dividend van $ 0,24 weerspiegelt. Larry Ellison , de voorzitter van de raad van bestuur van Oracle, Chief Technology Officer en grootste aandeelhouder, nam niet deel aan de beraadslaging of de stemming over deze kwestie. Dit verhoogde dividend zal worden uitgekeerd aan geregistreerde aandeelhouders vanaf het einde van de werkdag op 8 april 2021, met als betaaldatum 22 april 2021.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud