Nokia, Ericsson, Sony en Oracle trekken zich terug uit MWC

11-03-2021 | door: Witold Kepinski

Nokia, Ericsson, Sony en Oracle trekken zich terug uit MWC

Nokia, Ericsson, Sony en Oracle trekken zich terug uit het Mobile World Congress 2021 Barcelona zo laten de tech en telecom giganten weten. Ze willen bezoekers en medewerkers niet in gevaar brengen. Eerder heeft Ericsson zich teruggetrokken uit het event. MWC organisator GSMA is van het plan het event te laten doorgaan onder strenge gezondheidseisen.

Nokia meldt in een verklaring: “Na zorgvuldige overweging heeft Nokia besloten niet fysiek aanwezig te zijn op het Mobile World Congress Barcelona 2021. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en partners is voor ons van het allergrootste belang. Gezien het internationale karakter van het evenement en aangezien de wereldwijde uitrol van vaccins nog in de kinderschoenen staat, hebben we de weloverwogen beslissing genomen om in plaats daarvan alleen aan het virtuele evenement deel te nemen."

Erisccon meldde eerder: “De beslissing, hoewel betreurenswaardig, weerspiegelt onze voorzorgsbenadering om de pandemie te beheersen vanuit het perspectief van mensen en reizen, terwijl vaccinatieprogramma's wereldwijd worden uitgerold. We kijken uit naar de mogelijkheid om opnieuw deel te nemen aan toekomstige evenementen en blijven nauw samenwerken met de GSMA en branchepartners."

GSMA organiseerde eind februari 2021 het Mobile World Congress in Shanghai met verschillende virtuele panels die online konden woren gevolgd. Ongeveer 17.000 mensen woonden het evenement bij, zonder dat ze COVID-19 opliepen.

 

Terug naar nieuws overzicht
Mobility