Advertorial: Automatisering en tools inzetten voor lagere kosten

11-03-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Advertorial: Automatisering en tools inzetten voor lagere kosten

Tegenwoordig gebruiken we talloze tools om geld te besparen, zowel zakelijk als privé. Een autoverzekering vergelijken bij diverse leveranciers doen we bijvoorbeeld met een handige online tool, die binnen een minuut de premies van een groot aantal aanbieders met elkaar vergelijkt. Zodra we de beste oplossing gevonden hebben, kunnen we deze autoverzekering afsluiten via diezelfde tool. Het gebruik van dergelijke tools en verschillende soorten software komt ook op de werkvloer van pas. Door processen te automatiseren met software besparen we op de kosten en kunnen we personeel inzetten op andere plekken in de organisatie.

Processen automatiseren met software
Waar systemen, robots en bijvoorbeeld machines voor de productie voorheen standaard met de hand moesten worden ingesteld, neemt software deze taak over van het personeel. Slechts eenmaal invoeren hoe de verschillende apparaten en machines moeten worden afgesteld, waarna de software de rest doet. Het bespaart tijd, kosten en maakt dat er meer geproduceerd kan worden. Iets wat resulteert in een potentieel hogere omzet van je organisatie. Online vind je verschillende voorbeelden van software die hierin voorziet.

Verschillende informatiebronnen koppelen
Niet alleen draagt software bij aan de automatisering van processen binnen een organisatie. Ook zijn er diverse online tools die bijdragen aan de samenwerking binnen teams. Vergelijk het nog eens met de tool om verzekeringen te vergelijken. Een online applicatie haalt data van verschillende plekken, uit diverse bronnen en toont dit in één overzicht. Een applicatie als een ERP-systeem biedt dezelfde mogelijkheid. Er kan informatie uit het CRM-systeem gehaald worden, er wordt informatie ingeladen vanuit een tool die men gebruikt bij de salesafdeling, enzovoorts. Het draagt bij aan de effectiviteit waarmee mensen met elkaar samenwerken.

Werken met online project tools
Dat samenwerking wordt ook gestimuleerd met online project tools. Voorheen gebruikte men een wit vel papier aan de wand, welke vervolgens voorzien werd van diverse pijlen en bijvoorbeeld gele en rode plakbriefjes. Tegenwoordig is het populairder om online tools te gebruiken. In het bijzonder, wanneer je mensen van verschillende afdelingen met elkaar samen wilt laten werken. De kans dat zij op dezelfde locatie zitten is immers klein. In plaats van een product van de ene afdeling naar de andere afdeling over te zetten, werken zij nu gezamenlijk naar het einddoel. We gaan van een waterval naar agile werken! Maak jij momenteel al gebruik van tools zoals deze in dit artikel beschreven zijn? Welk effect heeft het op de kostenreductie binnen je organisatie?

Terug naar nieuws overzicht