Tele2 IoT lanceert cyberbeveiligingsoplossing op Platform Equinix

Equinix datacenter Amsterdam

12-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tele2 IoT lanceert cyberbeveiligingsoplossing op Platform Equinix

Equinix kondigt aan dat netwerkprovider Tele2 een nieuwe IoT-beveiligingsoplossing lanceert via Platform Equinix. Deze dienst, Private Interconnect, biedt een extra beveiligingslaag voor Tele2 IoT-klanten. Door verbinding te maken met Equinix Fabric kunnen zij hun beveiligingslevel naar een hoger niveau tillen.

Een betrouwbare cyberbeveiligingsstrategie is van cruciaal belang voor de succesvolle implementatie en toepassing van Internet of Things (IoT). Dit is nog duidelijker geworden tijdens de lockdown als gevolg van de COVID-19-pandemie. Om beveiligingsuitdagingen het hoofd te bieden, levert Tele2 glasvezelverbindingen voor IoT-klanten met hoge beveiligingseisen. Hierdoor kunnen klanten de kracht van schaalbare, hoogwaardige interconnectie met lage latency aan de digital edge volledig benutten.

Veilige interconnectie
De angst voor cyberaanvallen neemt snel toe. Dit blijkt uit Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey die laat zien dat 4 op de 10 (42%) wereldwijde IT-leiders vertrouwen op interconnectie om de beveiliging te verbeteren. Door gebruik te maken van een interconnectieplatform, zoals Platform Equinix, kunnen bedrijven hun communicatie stroomlijnen door gebruik te maken van lokale opslagplaatsen voor private data en de complete integratie van multicloud-applicaties en -services.

Met Private Interconnect kunnen Tele2-klanten data naar hun eigen glasvezelverbindingen verplaatsen. Door zowel regionale als wereldwijde private connectivity tussen partners, providers en gebruikers van IoT-ecosystemen te vereenvoudigen, kunnen bedrijven binnen enkele minuten privéverbindingen tot stand brengen – overal ter wereld.

Omdat bedrijven in alle sectoren ernaar streven te transformeren met behulp van technologie, is interconnectie cruciaal voor de ontwikkeling op lange termijn. Deze nieuwe, gecombineerde oplossing kan een digitaal voordeel bieden voor klanten die op zoek zijn naar een veilige en internationaal verbonden IoT-service.

Maria Sundvall, Managing Director Sweden, Equinix: “Cyberdreigingen komen steeds vaker voor nu het aantal apparaten en het gebruik van cloudtoepassingen toeneemt. Het is daarom van groot belang dat bedrijven deze gedistribueerde veiligheidsrisico's oplossen. Het is geweldig om te zien dat Tele2 gebruik maakt van interconnectie om klanten te helpen bij het aanpakken van cyberbeveiligingsrisico's. We zullen ons blijven inzetten om bedrijven te ondersteunen bij de uitdagingen rond cyberbeveiliging."

Cyril Deschanel, CEO, Tele2 IoT: "Het toevoegen van Private Interconnect aan onze 2ACCESS-familie maakt onze oplossing compleet, waardoor deze relevant wordt voor klanten waar beveiliging er echt toe doet. Samenwerken met de beste leverancier van interconnectiediensten maakt ons portfolio sterker, en we weten dat klanten dit van ons vragen."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter