Witold Kepinski - 15 maart 2021

Maskerdetectie nu beschikbaar in preview via Azure Cognitive Services

Maskerdetectie nu beschikbaar in preview via Azure Cognitive Services image

Microsoft heeft een masker detectie toepassing in preview-vorm toegevoegd aan Azure Cognitive Services. De preview maakt gebruik van ruimtelijke analyse, een mogelijkheid van Computer Vision en onderdeel van Azure Cognitive Services.

De functionaliteit kan worden gebruikt om realtime video te analyseren om mensen in een ruimte te tellen (bijvoorbeeld voor maximale bezettingsdoeleinden) en om de afstand tussen mensen bij te houden.

"Ruimtelijke analyse kan nu detecteren of een persoon een beschermende gezichtsbedekking draagt of niet. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen bedrijven inzichten gebruiken om applicaties te bouwen die de veiligheid kunnen meten en compliance kunnen verbeteren. Een bedrijf kan bijvoorbeeld gegevens verzamelen over het percentage mensen dat maskers draagt in een fysieke ruimte om nalevingsmaatregelen te verbeteren. Om de veiligheid van mensen die in een bepaalde ruimte werken te waarborgen, kan maskerdetectie ook worden gebruikt om te waarschuwen wanneer een persoon per ongeluk de ruimte kan betreden zonder een gezichtsmasker", aldus Microsoft.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!