Focus op AWS? Premier Consulting Partner HeleCloud doet het

Robin Scholten, HeleCloud

17-03-2021 | door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski

Focus op AWS? Premier Consulting Partner HeleCloud doet het

Amazon Web Services (AWS) Premier Consulting Partner HeleCloud, dat onder anderen een kantoor heeft in Den Haag, ziet veel groeikansen met zijn AWS cloud kennis. Het tech bedrijf beschikt over een hard groeiend team van in totaal 130 mensen op dit moment. Ook groeit de cloud technologie markt razendsnel. Digitalisering is momenteel een van de topprioriteiten voor veel bedrijven en organisaties.

“Meer dan 100 van onze zeer getalenteerde mensen zijn werkzaam in technische rollen”, vertelt Robin Scholten (foto), General Manager Benelux bij HeleCloud. “Maar ook de minder technische mensen, zoals ikzelf, moeten beschikken over een bepaald kennisniveau op AWS en een minimale set aan certificeringen hebben. Een van onze kernwaarden is ‘We Learn’ en we investeren continu in het verder ontwikkelen van het hele team. Het hele bedrijf is getraind of ervaren in het gebruik van AWS-technologieën. We hebben als één van de weinigen in de Benelux de status van Premier Consulting partner bij AWS en hebben alle 5 de zogenaamde AWS specialty competencies zoals Big Data en Security. Tenslotte beschikken we over verschillende 'AWS badges' voor specifieke kennis, ervaring en competenties in de verticale segmenten Finance en Public Sector. Ook op Retail hebben we momenteel een sterke focus.”

“Wij geloven in specialisatie en verticalisatie, maar we gaan niet concurreren met strategische adviesbureaus die in bijvoorbeeld de financiële wereld complete business en procesmodellen optimaliseren. Het gaat erom: wij begrijpen de business en de processen in dergelijke sectoren en weten hoe we die vertalen naar een digitale architectuur en oplossingen op basis van AWS. Daarom is het belangrijk dat ook onze technische mensen verstand hebben van de business van onze klanten. En omgekeerd: je kan geen sales drijven zonder te begrijpen hoe je de business van klanten vertaalt naar technische concepten.”

Sinds de overname vorig jaar van het Software bedrijf DataStork, dat sterk is in cloud native software-ontwikkeling in combinatie met AI en ML, is HeleCloud naast de infrastructurele kant van AWS ook de softwarekant verder aan het doorontwikkelen. Applicatie modernisatie speelt naast Cloud ook een belangrijke rol bij die digitale verandering van organisaties. Snelheid is belangrijk maar wel in combinatie met security en compliancy en daarom behoren volgens Scholten deze ook tot de kerncompetenties van HeleCloud. “Een van de oprichters van HeleCloud was security-en compliance lead voor AWS in EMEA. We zien veel klanten die om redenen van snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiency naar de cloud willen, maar daar vanwege wetgeving en compliancy-eisen, en simpelweg zorgen over security, (voorlopig) vanaf zien. Zij vinden cloud nog erg spannend, ook vanwege de overgang van Capex naar Opex gedreven financiële modellen. Cloud werkt gewoon anders. Als je het niet goed inricht en onderhoudt loop je het risico om een stevige bill shock te krijgen.”

Lees het hele interview met Robin Scholten: HeleCloud haalt snel maximale business value voor klanten uit AWS Cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud