M-Files heeft transitie naar volledig SaaS-model afgerond

15-03-2021 | door: Witold Kepinski

M-Files heeft transitie naar volledig SaaS-model afgerond

Specialist in Intelligent Informatiebeheer, M-Files, maakt bekend dat het haar transitie naar een volledig SaaS-model in 2020 heeft afgerond. Inmiddels komt 94% van de omzet al uit dat services model. Bovendien heeft het in 2020 een flinke kapitaalinjectie gehad van 80 miljoen dollar (67 miljoen euro) om verdere groei en ontwikkeling te realiseren. Het bedrijf met Finse wortels maakt dus grote stappen voorwaarts en zet de opmars voort als internationaal toonaangevende leverancier van intelligente informatiebeheeroplossingen.

De belangrijkste SaaS-oplossing, M-Files Online, is een hybride oplossing die zowel cloud- als lokaal gebruik van de software toestaat, zonder extra kosten en aparte overeenkomsten. Die optie betekent dat veel gebruikers van M-Files Online direct ‘klaar voor de cloud’ zijn. In het afgelopen jaar konden steeds meer klanten profiteren van de voordelen van die hybride werkomgeving in M-Files.

Dat beaamt ook oprichter en CEO, Antti Nivala: ‘In 2020 hebben we grote stappen gezet als bedrijf in de verdere ontwikkeling van ons intelligent informatiebeheerplatform. Voor onze klanten betekenen die stappen dat ze makkelijker gebruik kunnen maken van een intelligente en veilige oplossing die hen in staat stelt het werk beter, efficiënter, effectiever, veiliger en slimmer uit te voeren. Met minder risico’s op fouten, verloren informatie, of het niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het jaar 2020 was al een goed jaar en in januari van dit lopende jaar hebben we bovendien een forse kapitaalinjectie gekregen om onze ontwikkelingen verder door te zetten en de organisatie te versterken.’

Nieuwe klanten en partners

Over het gehele jaar 2020 heeft M-Files bijna 1000 nieuwe klanten kunnen toevoegen aan het al indrukwekkende aantal klanten dat zich bedient van de slimme M-Files oplossingen. Oplossingen die deze organisaties ook in staat stellen een volgende stap te maken naar meer en betere digitalisering. Daarnaast heeft M-Files veel tijd en moeite geïnvesteerd om nieuwe gespecialiseerde partners te werven die specifieke, marktgerichte oplossingen kunnen implementeren. Die partners worden op alle denkbare wijzen ondersteund, zowel in marketing en training als in ontwikkeling, zodat zij hún (potentiële) klanten snel en efficiënt kunnen bedienen. Al die inspanningen hebben ertoe geleid dat M-Files in het afgelopen jaar stevig is gegroeid, zowel in financiële resultaten als in softwareontwikkeling en organisatorische aspecten.

Benelux

In Nederland en België maakt M-Files ook gebruik van partners die zijn gespecialiseerd in en veel kennis hebben van specifieke markten. Zij hebben veel successen geboekt. Zoals de meest recente succesvolle implementaties bij FACET Accountants (Financials) en Wigersma & Sikkema (Oil & Gas). In beide gevallen zijn de klanten in staat gesteld de meest cruciale bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen met intelligente en geïntegreerde oplossingen van M-Files. Om zo de beschikbaarheid en bereikbaarheid van volledige, actuele en bedrijfskritische informatie te garanderen. De individuele marktkennis van de partners doet vervolgens de rest. De klant krijgt daardoor een maximale toegevoegde waarde voor háár klanten en vooral die toegevoegde waarde maakt het verschil ten opzichte van de concurrentie.

Strategische samenwerkingen

Het jaar 2020 was ook het jaar van een aantal belangrijke strategische samenwerkingen die M-Files heeft weten te realiseren of verder heeft weten uit te bouwen. Zoals de relatie met Microsoft. Integraties van M-Files met MS Office, SharePoint Online en Outlook (en het gezamenlijk optrekken bij klanten om de juiste implementaties te realiseren) stelt grote gebruikersgroepen van die platforms in staat volledig te voldoen aan wet- en regelgeving als het gaat om informatiebeheer. Belangrijk in een tijd waarin werknemers steeds vaker over meerdere locaties verspreid werken en informatie versnipperd dreigt te raken.

De relatie met Salesforce is eveneens naar het volgende niveau getrokken, dankzij de unieke samenwerking in Salesforce Customer 360 en de gecertificeerde AppExchange oplossingen. De samenwerking met Adobe groeit eveneens om zo de integratie met Adobe Sign te kunnen vervolmaken. Adobe Sign is een belangrijk element in de Adobe Document Cloud voor eenvoudige en veilige volledig legitieme elektronische ondertekening van documenten.

Samen met Konica Minolta heeft M-Files een technologie-partnership om samen de op Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence, AI) gebaseerde documentbeheeroplossingen verder door te ontwikkelen en op de Europese markt te brengen. Na het succes in de eerste veertien Europese landen gaat het nu razendsnel; inmiddels zijn er al twintig landen aangesloten en er volgen er meer in de loop van 2021.

Aanvullend heeft M-Files een partnership met Fuji Xerox Asia Pacific. De bedrijven trekken samen op om gecombineerde slimme documentbeheeroplossingen met geautomatiseerde werkstroomaansturing in die markt breed beschikbaar te stellen.

De samenwerking met specialist in informatieopslag Iron Mountain heeft ertoe geleid dat twee nieuwe regio’s zijn toegevoegd: zowel in de Aziatische regio’s van Hong Kong, China, India, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Indonesië, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand als de zogenaamde Nordic regio’s van Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen zijn aan het samenwerkingsverband toegevoegd.

Terug naar nieuws overzicht
Software