Witold Kepinski - 18 maart 2021

Qualcomm voltooit overname van NUVIA

Qualcomm voltooit overname van NUVIA image

Qualcomm heeft aangekondigd dat haar dochteronderneming, Qualcomm Technologies, de overname van NUVIA, het bedrijf van wereldklasse voor CPU en technologieontwerp, heeft afgerond voor 1,4 miljard dollar vóór werkkapitaal en andere aanpassingen.

"Het NUVIA-team van wereldklasse verbetert onze CPU-roadmap, waardoor Qualcomm's technologiepositie wordt uitgebreid met de Windows-, Android- en Chrome-ecosystemen", aldus Cristiano Amon, President en CEO-Elect van Qualcomm Incorporated. "De brede steun van deze acquisitie vanuit alle industrieën bevestigt de mogelijkheid die we hebben om gedifferentieerde producten te leveren met toonaangevende CPU-prestaties en energie-efficiëntie, aangezien on-demand computing toeneemt in het 5G-tijdperk."

Qualcomm Technologies verwacht de volgende generatie CPU's te integreren in een breed scala aan producten, waaronder vlaggenschip smartphones, laptops en digitale cockpits, evenals geavanceerde rijhulpsystemen, uitgebreide realiteit en infrastructuurnetwerkoplossingen. De eerste Qualcomm Snapdragon platforms met de nieuwe intern ontworpen CPU's van Qualcomm Technologies zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 samplen en zullen worden ontworpen voor ultradraagbare laptops met hoge prestaties.

“We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij de toonaangevende draadloze innovator in de branche, gedreven door een gemeenschappelijke missie om baanbrekende technologieën uit te vinden. Samen zullen we een nieuwe klasse van high-performance computerplatforms creëren die de lat voor de branche leggen ”, aldus Gerard Williams, voormalig CEO van NUVIA, die nu SVP Engineering bij Qualcomm Technologies is.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!