Redactie - 18 maart 2021

VMware breidt ondersteuning voor multi-cloudbeheer uit

VMware breidt ondersteuning voor multi-cloudbeheer uit image

VMware heeft innovaties aangekondigd in haar cloudbeheerportfolio met CloudHealth door VMware en VMware vRealize Cloud Management on-premise en software as a service (SaaS) aanbiedingen. De nieuwe en verbeterde mogelijkheden zullen klanten verder in staat stellen om hun groeiende aantal VMware Cloud en native public cloud-services te bewaken, beter te beveiligen, optimaliseren en automatiseren.

"Bedrijven kiezen voor een multi-cloudbenadering voor keuze en flexibiliteit, maar staan voor de uitdaging om hun apps in de cloud te implementeren, beheren en beter te beveiligen", zegt Purnima Padmanabhan, senior vice president en general manager, Cloud Management, VMware. “VMware maakt deze complexiteit van het beheer van clouds onzichtbaar. Door consistente kostenberekening, beveiliging, beheer, operaties en serviceautomatisering in alle clouds te bieden, stelt VMware klanten in staat om een grotere applicatie- en bedrijfsflexibiliteit te bereiken. "

Verbeterde IT-flexibiliteit en snellere time-to-value via selfservice multi-cloud

VMware vRealize Automation 8.4 zal nieuwe en verbeterde mogelijkheden bieden om te voldoen aan de behoeften van klanten aan moderne selfservice multi-cloudinfrastructuur, intelligente netwerkautomatisering en gebeurtenisgestuurde configuratieautomatisering. Deze nieuwe release biedt een nauwere integratie met open source-innovaties van het Salt Project en geavanceerde multi-cloud provisioning en governance voor Google Cloud, Microsoft Azure en VMware Cloud. De belangrijkste kenmerken zijn:

Verbeterde Public Cloud Provisioning Ondersteuning : Zullen de klanten met een betere publieke cloud provisioning ondersteuning voor Microsoft Azure en Google Cloud te bieden. Voor Microsoft Azure omvat deze release ondersteuning voor bestaande beschikbaarheidssets, aangepaste images uit een Azure-afbeeldingengalerie en Azure-schijfversleutelingssets. Voor Google Cloud ondersteunt deze release provisioning voor één tenant.

Verbeterde vRealize Automation SaltStack Config-integratie : mogelijk gemaakt door het Salt Project, zullen klanten profiteren van vereenvoudigde installatie, set-up en implementatie van vRealize Automation SaltStack Config via nauwere integratie met vRealize Suite Lifecycle Manager.

Uitgebreide netwerkautomatisering met NSX-T-migratieondersteuning : helpt NSX-klanten verder om migraties van NSX voor vSphere (NSX-V) naar NSX-T-omgevingen te vereenvoudigen en te versnellen via de verbeterde vRealize Automation Migration Assistant-tool.

Verbeterde selfservice-automatisering voor VMware Cloud on AWS : VMware vRealize Automation Cloud-integratie met VMware Cloud on AWS stelt VMware Cloud on AWS-klanten in staat vRealize Automation Cloud met een enkele klik te activeren en de installatie van de benodigde cloudresources te helpen automatiseren. Klanten kunnen vRealize Automation ook gebruiken om VMware Cloud on AWS-beveiligingsgroepen te automatiseren.
Verbeterde multi-cloud-bewerkingen via verbeterde ondersteuning voor clouds en apps

Aangedreven door AI en voorspellende analyses, levert VMware vRealize Operations 8.4 zelfsturende bewerkingen van apps tot infrastructuur om privé-, hybride en multi-cloudomgevingen beter te optimaliseren, plannen en schalen. Nieuwe en verbeterde functies zijn onder meer:

Verbeterde ondersteuning voor AWS-services :vRealize Operations zal de dekking van de meest populaire native AWS-services drastisch uitbreiden - met ondersteuning voor 57 totale services in de toekomst - en klanten helpen bij het verder automatiseren en vereenvoudigen van de werking van die services.

Verbeterde VMware Cloud op AWS Costing :Hiermee kunnen klanten de kosten van hun VMware Cloud op AWS VM's en clusters berekenen met behulp van hun VMware Cloud op AWS-facturen. Dit omvat het uitvoeren van rapporten en het bijhouden van de potentiële besparingen van terugwinning van uitgeschakelde VM's, inactieve VM's, VM-snapshots, zwevende schijven en te grote VM's. Bovendien zullen klanten profiteren van de mogelijkheid om een enkel dashboard te produceren voor VMware Cloud on AWS en on-premise VMware vSphere-kosten.

Verbeterde optimalisatie van kostenstroom : deze belangrijke update biedt klanten begeleiding bij de kostenstroom en helpt hen hun kostenefficiëntie te verbeteren. Met 10 nieuwe dashboards kunnen klanten de kosten verbeteren en visualiseren, waaronder het rendement op investering, de totale eigendomskosten, mogelijke kostenbesparingen en meer.

Nieuwe VMware Cloud op AWS What-if Planning : stelt klanten in staat de vraag te voorspellen, toekomstige capaciteitsbehoeften te plannen en actie-inzichten te krijgen met nieuwe capaciteitsplanningsmogelijkheden voor VMware Cloud on AWS. De nieuwe functies omvatten de mogelijkheid om de trends in capaciteitsgebruik te beoordelen, te begrijpen hoe snel ze opraken met de resterende tijd en de kostenimpact van het toevoegen of verwijderen van VM's uit een bestaande VMware Cloud on AWS-omgeving.

Nieuwe ondersteuning voor Open Source Telegraf Agent: breidt de manieren uit waarop klanten hun apps monitoren door hen in staat te stellen statistieken uit elke app te halen met behulp van een van de open source Telegraf-agentplug-ins of door hun eigen plug-ins te ontwikkelen. Bovendien kunnen klanten deze apps overal volgen, of ze nu in een VMware-omgeving of op bare metal-servers draaien.

VMware vRealize Log Insight 8.4 en vRealize Log Insight Cloud introduceren efficiënte opslagpartities en uitgebreide observatiemogelijkheden voor meerdere clouds. De nieuwe functie Logboekpartities als regels helpt bij het scheiden van gegevens in specifieke partities - "actief" voor regelmatige gegevensopslag met hoge prestaties en "archiveren" voor goedkope gegevensopslag. De nieuwe release biedt waarneembaarheid in meerdere clouds in AWS-, Microsoft Azure- en Google Cloud Platform-logboeken (naast eerdere ondersteuning voor meer dan 50 AWS-services).

Geoptimaliseerde detectie van toepassingen met machine learning voor migraties

VMware vRealize Network Insight 6.2 en VMware vRealize Network Insight Cloud bieden een end-to-end netwerkweergave door te leren van meerdere gegevensbronnen in virtuele en fysieke infrastructuur. Door machine learning (ML) te gebruiken voor het ontdekken van toepassingen en voor assurance- en verificatiemogelijkheden, maakt vRealize Network Insight het voor klanten gemakkelijker om complexe netwerken te plannen, bouwen en beheren. Deze nieuwe release bevat:

Verbeterde netwerkzichtbaarheid voor VMware Cloud op AWS : maakt netwerkzichtbaarheid mogelijk van intra-SDDC-groepen en AWS Transit Connect-verkeersstromen om klanten te helpen de netwerkprestaties beter te meten en te optimaliseren.
VMware Cloud: nieuwnetwerkzichtbaarheid voor zowel Google Cloud VMware Engine als Azure VMware Solution biedt gebruikers meer mogelijkheden om de applicatieprestaties in meer multi-cloudomgevingen te correleren.

Machine Learning Flow-Based Application Discovery : helpt IT-personeel zich efficiënt voor te bereiden op migratieplanning door VM's dynamisch te groeperen, zowel in de cloud als op locatie, in applicatiegroepen en door toepassingsgrenzen te ontdekken. Deze verbetering zal nieuw beschikbaar zijn voor vRealize Network Insight (on-premise) klanten en verbeterd voor vRealize Network Insight Cloud (SaaS) -klanten.

Verbeterde zekerheid en verificatie: levert verbeteringen op het gebied van bruikbaarheid en schaal voor validatie van zakelijke intenties en helpt een meer proactief netwerk mogelijk te maken.

Uitbreiding van Rich Cost Reporting Experience naar Microsoft Azure

CloudHealth is een toonaangevend multi-cloudbeheerplatform dat financieel beheer en bedrijfsactiviteiten vereenvoudigt en de beveiliging en compliance versterkt. CloudHealth FlexReports ondersteunt nu Microsoft Azure Enterprise Agreements (EA's), zodat klanten zowel Azure EA als AWS Cost and Usage Reports (CUR) kunnen selecteren om de kosten te evalueren met behulp van verschillende dimensies en filtercriteria. CloudHealth heeft zijn ondersteuning voor AWS Savings Plans verder verdiept met de introductie van geautomatiseerde aanbevelingen. Zodra klanten een offerte voor een spaarplan hebben opgesteld, kunnen ze de aankoop van een spaarplan automatiseren met behulp van het CloudHealth Platform. Afgezien van de aanbeveling van het Compute Savings Plan, kunnen klanten verschillende scenario's op het niveau van het Compute Savings Plan verkennen en zien hoe ze in hun omgeving kunnen spelen.

Uitgebreide proactieve probleemvermijding voor VMware NSX-T, vSAN en meer

Om klanten verder te helpen problemen te vermijden voordat ze zich voordoen, levert VMware Skyline nieuwe proactieve bevindingen en aanbevelingen, verbeteringen aan Log Assist en in-product e-mailmeldingen.

Nieuwe proactieve bevindingen en aanbevelingen: aanvullende bevindingen en aanbevelingen voor VMware vSAN, vSphere Virtual Volumes en NSX-T.

Verbeteringen in Log Assist: Verbeterde gebruikersinterface om geslaagde geautomatiseerde overdracht van ondersteuningslogboekbundels naar VMware Technical Support en segmenttracering mogelijk te maken voor een aantal hosts en objecten die zijn geselecteerd in een bepaalde logboekoverdracht.

Verbeterde e-mailmeldingen: opname van organisatie-ID en organisatienaam in e-mailmeldingen voor inloginactiviteit om klanten te waarschuwen voor de specifieke Skyline-organisaties die niet recentelijk zijn aangemeld.
Product beschikbaarheid

De nieuwe mogelijkheden en verbeteringen aan CloudHealth by VMware, VMware vRealize Automation Cloud, VMware vRealize Operations Cloud, VMware vRealize Log Insight Cloud en VMware vRealize Network Insight Cloud zijn beschikbaar. VMware vRealize Automation 8.4, VMware vRealize Operations 8.4, VMware vRealize Log Insight 8.4, VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 8.4, VMware vRealize Network Insight 6.2 en VMware Skyline zullen naar verwachting beschikbaar zijn in VMware Q1 FY22 (eindigend op 30 april 2021).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!