Datto legt focus op cyber resilience en nieuwe product features

19-03-2021 | door: Redactie

Datto legt focus op cyber resilience en nieuwe product features

Datto organiseerde voor de vierde keer MSP Technology Day. Deze editie stond in het teken van het ondersteunen van MSP’s bij het opbouwen van een betere cyber resilience. Met diepgaande inzichten, bruikbaar advies en de aankondiging van nieuwe product features stelt Datto partners in staat om hun bedrijven en klanten beter te beschermen in een steeds complexer en snel veranderend landschap.

Volgens het Verizon Data Breach Investigation Report van 2020 lopen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) vier keer meer kans om gehackt te worden en twee keer meer kans om met malware geïnfecteerd te worden dan grotere ondernemingen. Datto heeft hier zelf ook onderzoek naar gedaan. Uit dat onderzoek is ook gebleken dat de kosten van downtime als gevolg van ransomware de pan uit rijzen en nu meer dan vijf keer hoger zijn dan slechts twee jaar geleden.

Om deze bedreigingen tegen te gaan moeten MSP’s beseffen dat hun huidige beveiligingstools niet voldoende zijn. Ze moeten zich afvagen hoe zij hun MKB-klanten draaiende kunnen houden als er een incident plaatsvindt.

Om deze bedreigingen tegen te gaan, is er meer nodig dan de huidige beveiligingstools. MSP’s moeten zich afvragen hoe ze de bedrijven van hun MKB-klanten draaiende kunnen houden, ook als er een incident plaatsvindt. Datto hecht veel waarde aan ondersteuning en de creatie van groeimogelijkheden en inkomsten voor haar MSP-partners. Daarom heeft Datto MSP Technology Day samengesteld met een uitgebreid programma bestaande uit executive keynotes, Q&A-sessies, discussiepanels en live demo’s waarin experts waardevolle inzichten delen over hoe MKB’ers hun cyber resilience kunnen vergroten.

Ryan Weeks, Chief Information Security Officer bij Datto, zegt hierover: "MKB’ers zijn de CIO's van de MKB-economie en zij bevinden zich voortdurend in de frontlinie van cyberaanvallen. Naarmate aanvalstechnieken ontwikkelen en evolueren, hebben MKB’ers behoefte aan een nieuwe benadering van beveiliging, incidentrespons en bedrijfscontinuïteit. Dit zodat ze de cloud-gebaseerde werkkrachten van hun klanten kunnen beschermen tegen onbekende bedreigingen, de impact van aanvallen kunnen minimaliseren en de downtime kunnen beperken. Met de juiste mogelijkheden om cyber resilience te vergroten en met vertrouwde partners aan hun zijde, kunnen zij zich instellen op succes en voorbereid zijn op het onverwachte."

Nieuwe product features
Naast het onderzoeken van alle aspecten van cyber resilience, belicht Datto ook twee nieuwe product features:

Datto Cloud Deletion Defense biedt een extra verdedigingslaag voor Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR), waarbij back-ups die zijn opgeslagen in de Datto Cloud worden beschermd tegen zowel onopzettelijke als opzettelijke verwijdering. Gegevensback-ups worden steeds vaker aangevallen door ransomware en cybercriminelen. Cloud Deletion Defense gaat in combinatie met Datto SIRIS deze aanvallen tegen en geeft klanten weer toegang tot verwijderde cloud-snapshots - vergelijkbaar met een 'undelete'-optie.

Datto RMM Ransomware Detection is een aanvulling op andere beveiligingstoepassingen (zoals antivirus), om de impact van cyberaanvallen op MSP's en hun klanten te beperken. Deze op gedrag gebaseerde oplossing controleert eindpunten op ongebruikelijke encryptieactiviteit, probeert onmiddellijk het ransomware-proces te beëindigen en isoleert het getroffen apparaat en voorkomt dat de ransomware zich via het netwerk verspreidt. RMM Ransomware Detection is onafhankelijk gecontroleerd door beveiligingstestspecialist MRG Effitas tegen zero-hour en in-the-wild ransomware-aanvallen en bleek zeer effectief in het isoleren van systemen die door beide werden aangevallen.

Enterprise-klasse beveiliging voor kleine en middelgrote ondernemingen
Datto levert al meer dan tien jaar beproefde cyber resilience-tools aan de MSP-markt en is proactief bezig met het uitbreiden van haar portfolio met nieuwe innovatieve oplossingen. Dankzij Datto's geavanceerde technologie, geleverd via een geïntegreerd platform, kunnen MSP's kwalitatieve beveiligingsmogelijkheden bieden aan MKB-klanten.

Onlangs kondigde Datto de overname van het bedrijf BitDam aan. Bitdam houdt zich bezig met het ontwikkelen van een cyberverdedigingsplatform dat samenwerkingstools zoals Microsoft 365 en Google Workspace beschermt tegen ransomware, malware en phishing.

Terug naar nieuws overzicht
Security