Proact levert Leiden2022 ICT-infrastructuur en moderne werkplek toepassing

Centrum Gemeente Leiden

21-03-2021 | door: Witold Kepinski

Proact levert Leiden2022 ICT-infrastructuur en moderne werkplek toepassing

Leiden2022 heeft een Europees partnerschap getekend met modern workspace, data- en informatiebeheerspecialist Proact om een complete ICT-infrastructuur en moderne werkplekoplossing te leveren.

De stad Leiden is de zetel van de oudste universiteit van Nederland en huisvest naast een groot academisch ziekenhuis ook een uitgebreid bioscience park. Met deze concentratie van wetenschappelijke kennis staat de stad bekend als ontmoetingsplaats voor internationaal talent dat al eeuwen voor innovaties zorgt. Deze kenmerken en geschiedenis hebben ertoe geleid dat de stad onder de naam Leiden2022 is uitgekozen tot European City of Science voor 2022.

Om tegemoet te komen aan de behoeften rond het activiteitenprogramma voor het jaarlange evenement, is Leiden2022 een Europees partnerschap aangegaan met Proact om de implementatie van een complete ICT-infrastructuur volledig uit te besteden, inclusief een Modern Workspace-oplossing waarmee haar medewerkers op elk moment en op elke locatie veilig kunnen (samen-)werken. De oplossing stelt Leiden2022 in staat zich te concentreren op het activiteitenprogramma en tegelijkertijd te zorgen voor een flexibele en veilige ICT-omgeving.

“Leiden2022 zoekt verbindingen met Europese partners die innovatief, flexibel en mensgericht met een sterke drive naar verbetering zijn. Eigenschappen die Proact naar onze mening bezit ”, zegt Meta Knol, directeur Leiden2022.

“Wij zijn trots om ons als eerste Europese partner te verbinden met Leiden European City of Science 2022. Als full service IT-organisatie staan bij ons mensen centraal, net als binnen Leiden 2022. Onze eigen kennis en kunde op het gebied van IT & Innovatie, gecombineerd met het feit dat veel van onze klanten zich bewegen in de wereld van de wetenschap en het onderwijs, was voor ons doorslaggevend”, aldus Mark van Liempt, Business Unit Director West bij Proact.

Terug naar nieuws overzicht