Witold Kepinski - 23 maart 2021

SYNNEX en Tech Data gaan fuseren

SYNNEX en Tech Data gaan fuseren image

SYNNEX en Tech Data hebben aangekondigd dat ze een definitieve fusieovereenkomst zijn aangegaan waarbij SYNNEX en Tech Data zullen worden gecombineerd in een transactie ter waarde van ongeveer 7,2 miljard dollar, inclusief nettoschuld. Het gecombineerde bedrijf, met ongeveer 57 miljard dollar aan geschatte pro forma jaaromzet en een team van meer dan 22.000 medewerkers en collega's, zal klanten en leveranciers een uitgebreid bereik bieden in producten, diensten en regio's om de acceptatie van technologie te versnellen.

"We zijn verheugd om samen te werken met een industrieleider van wereldklasse zoals Tech Data en geloven dat deze combinatie ten goede zal komen aan al onze belanghebbenden", aldus Dennis Polk, SYNNEX President en CEO. "Deze transactie zorgt voor een versnelde omzet- en winstgroei, een grotere wereldwijde voetafdruk en de mogelijkheid om aanzienlijke operationele verbeteringen door te voeren en tegelijkertijd aandeelhouderswaarde te blijven creëren. We kijken ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde collega's van Tech Data en verwachten dat ons gecombineerde bedrijf zal creëren de mogelijkheid voor teamleden om het hoogste serviceniveau te bieden aan onze partners."

"Dit is transformationeel voor Tech Data, SYNNEX en het hele technologie-ecosysteem. Samen kunnen we onze klanten en leveranciers een uitzonderlijk bereik, efficiëntie en expertise bieden, door de ervaring en waarde die ze ontvangen opnieuw te definiëren", aldus Rich Hume, Tech Data DIRECTEUR. "Het gecombineerde bedrijf zal ook profiteren van aanzienlijke financiële kracht om te investeren in zijn kerngroeiplatform en in de volgende generatie cyberbeveiliging, cloud-, data- en IoT-technologieën, die een explosieve groei doormaken dankzij thuiswerk en terugkeer naar kantoortrends. had deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder het harde werk van onze collega's, en we kijken ernaar uit om samen te werken met het SYNNEX-team om onze bedrijven naadloos samen te brengen en om betekenisvolle waarde te creëren voor al onze belanghebbenden. "

Tech Data is momenteel volledig eigendom van fondsen die worden beheerd door gelieerde ondernemingen van Apollo Global Management en hun mede-investeerders.

Apollo Senior Partner en Co-Head of Private Equity Matt Nord en Apollo Partner Robert Kalsow-Ramos zeiden: "Toen we Tech Data overnamen, zagen we het enorme potentieel voor transformatieve groei en waardecreatie op lange termijn. Deze transactie zal het momentum versnellen dat was al aan de gang door twee uitstekende bedrijven te verenigen voor grotere schaal en financiële kracht om de industrie te leiden. We zijn verheugd deel uit te blijven maken van het aanhoudende succes van het nieuwe bedrijf. "

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!